Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Gospodinjsko razsvetljenje: razkrita skrivnost predala pod pečico

26. 7. 2017; 04.00
Avtor: V. M.
Ima vaša pečica pod prostorom za peko predal? Zdaj pa se pripravite na šok ali bolje rečeno razsvetljenje, da ne boste rekli, da pretiravamo. Namen predala namreč ni shranjevanje gospodinjskih pripomočkov.

Predal je pravzaprav namenjen ohranjevanju toplih jedi. Dobro vam bo služil takrat, ko bodo gostje zamujali. foto: Profimedia

Vaša babica in mama v njem shranjujeta pekače, pokrovke, morda celo valjar in drugo kramo, ki je tam našla svoj prostor pod soncem. Seveda je povsem normalno, če ste navado posvojili tudi vi. Mama bo pa menda že vedela, kako se tej stvari streže. No, toda tokrat ji lahko modro zažugate pred nosom in jo poučite, čemu so izdelovalci pečic pod prostorom za peko vgradili še poseben predal.

Potuha za zamudnike

Še slabo minuto in vaša jed bo pečena. Vzamete jo iz pečice, iz nje se prijetno kadi, zrak napolni vonj po slastnem obroku. Namrščite se, vaših jedcev namreč še ni na spregled. Zdaj je na vrsti vaš skrivnostni predal pod pečico, ki ima, ne boste verjeli, svoje lastno ime. Topli predal! Namenjen je namreč ohranjanju toplote pravkar pečenih jedi.

To seveda ne pomeni, da bo predal vašo jed dodatno grel, le poskrbel bo, da se hrana ne bo prehitro ohladila. Razen, če imate sodobno pečico z vgrajenim grelnim predalom. Slednji ima posebno funkcijo, ki ohranja stalno temperaturo okrog 70 stopinj Celzija (odvisno od modela). Na takšen način ohranijo jedi svoj prvotni okus in temperaturo, vse dokler se jih ne postreže, predal pa lahko uporabite tudi za gretje krožnikov.

Preberite si še: Koliko vas ve, zakaj ima kuhalnica luknjo?

prejšnji članek
Srečno poročeni: Ti slavni so se zaljubili v 'navadne smrtnike'
Svet slavnih
Srečno poročeni: Ti slavni so se zaljubili v 'navadne smrtnike'
naslednji članek
Takole se znebite rjave kože pod pazduho!
Moda&Lepota
Takole se znebite rjave kože pod pazduho!