Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pod jezik dajte sol in med, pa se boste zbudili naspani!

22. 3. 2021; 02.00
Avtor: J.K.
sol in med

Sol in med foto: Profimedia

Ste nenehno zaspani? Če slabo spite, zbujate pa se brez energije in še bolj utrujeni, kot ste legli v posteljo, potem je sledeči nasvet natanko za vas. Še nocoj ga preizkusite!

Koliko ur na noč spite? Slednje je seveda odvisno od vsakega posameznika, a splošno priporočilo veli, da naj bi odrasli namenili spancu osem ur. Količina spanca namreč vpliva na splošno počutje, nenazadnje pa tudi na dvig odpornosti. Starejši kot smo, bolj rahlo spimo, pa tudi zbujamo se pogosteje, zaradi česar spanec ni kvaliteten, kar se odraža na organizmu. Če torej slabo spite, tega nikar ne jemljite tako zlahka. Sčasoma lahko namreč nastopi kronična utrujenost, iz katere se boste precej težje izvili.

Zoper nemiren spanec si lahko pomagate na povsem naraven način. Da bi se zjutraj zbudili naspani, spočiti in polni energije zaužijte mešanico dveh sestavin, ki jih boste našli kar v domači kuhinji.

Himalajska sol velja za dragoceno naravno uspavalo. foto: Pixabay

Nasvet je sila preprost: V stekleni posodici fino zmešajte 5 žličk medu in eno žličko himalajske soli. Uporabite lahko majhen kozarec za vlaganje, tako da boste lahko pripravek tudi zaprli in shranili za naslednje dni. Vse kar morate sedaj storiti je le, da pred spanjem potisnete pod jezik majhno žličko mešanice za slajše spanje. Ne hitite, kar naj se vam počasi raztopi v ustih. Preden ležete, popijte še kozarec vode. Postopek ponavljajte vsak večer, prijetno presenečeni boste nad učinkom.

Kje tiči skrivnost? Da med blagodejno vpliva na spanec, vam je nemara znano. Kaj pa v kombinaciji s soljo? Morda pa niste vedeli, a himalajska sol velja za dragoceno naravno uspavalo, vpliva pa tudi na dober in kvaliteten spanec. Kombinacija vode in himalajske soli namreč omogoča, da se aminokislina triptofan sprošča in potuje v možgane. Prav tam se uporablja za tvorbo serotonina, melatonina in triptamina, to so snovi, ki imajo antidepresivni učinek. 

prejšnji članek
Dejan Vunjak ni vedel, da je v otroštvu posnel videospot
Svet slavnih
Dejan Vunjak ni vedel, da je v otroštvu posnel videospot
naslednji članek
Tedenski horoskop: Polna luna klične po čustveni predanosti
Horoskop
Tedenski horoskop: Polna luna klične po čustveni predanosti
#obraziavenija
obraziavenija