kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Neobičajen trik: Najbolj učinkovito ročno pranje nedrčka

28. 8. 2017; 03.00
Avtor: V. M.
Kako običajno perete nedrčke? Priporočljivo je, da občutljivega spodnjega perila ne peremo v pralnem stroju. Toda ali z običajnim ročnim pranjem resnično poskrbimo za zadovoljivo čistočo?

Najbolj pazljivo morate ravnati z občutljivimi košaricami. Ko se te deformirajo, modrček namreč postane neuporaben, saj se skrivenčen našim prsim ne more prileči. foto: Profimedia

Pri pranju v pralnem stroju lahko nedrčki zelo hitro izgubijo prvotni videz, zlasti, če jih peremo pogosto. Da bi se izognili preranemu slovesu od ljubega spodnjega perila, je seveda priporočljivo, da se lotite bolj nežnega vzdrževanja, na kar nas v večini primerov opozarja tudi etiketa na perilu. Ob tem se mnoge ženske srečujejo z vprašanjem ali zgolj namakanje v milni kopeli zares poskrbi za zadostno mero čistoče. Dodatno drgnjenje z gobico lahko namreč poškoduje tkanino, kako lahko torej poskrbimo, da bo nedrček zares opran, a da ga ob enem ne bomo poškodovali?

Za vas imamo nadvse neobičajen trik, ki ga s pridom koristijo dekleta prek luže. Kot pravijo, je pranje preprosto, hitro in učinkovito, ob enem pa poskrbijo, da jim nedrčki služijo precej dlje časa, kot prej, ko so jih prale v pralnem stroju.

Na fotografiji je večji model posode za sušenje zelenjave, v katerem lahko operete več nedrčkov. foto: Pinterest

Do čistega modrčka s kuhinjskim pripomočkom



Za tovrstno pranje potrebujete vrtljivi pripomoček za sušenje solate. Gre za dvojno posodo, ki vsebuje mrežasti sušilec – slednji se ob premikanju ročaja vrti okrog svoje osi. Da ne boste koristili tistega, ki ga uporabljate za hrano, si lahko kupite novo vrtljivo posodo, ki jo boste uporabljali zgolj za pranje nedrčkov. Postopek pranja je sledeč:

1.    Posodo napolnite s toplo vodo, dodajte ji nežen detergent za pranje perila. V vodo potopite nedrček in pustite, da se namaka 15 minut. Nato nekajkrat zavrtite ročico sušilca, odlijte vodo in splaknite nedrček.

2.    Posodo ponovno napolnite s toplo vodo, dodajte malce detergenta za perilo in v kopel potopite nedrček. Sedaj je na vrsti vrtenje posode, slednje izvajajte 3 minute.

3.    Preverite, kakšna voda je v posodi. Če ni čista, vodo odlijte in ponovite postopek.

4.    Na koncu nedrček in posodo dobro splaknite, nato pa ga brez vode še nekajkrat zavrtite v cedilu, da odteče odvečna voda.

Pravilno sušenje: Nedrček ne obesite za naramnice, saj se bo raztegnil. Obesite ga na vrv za obešanje perila - tako, da bo predel med košaricama na vrvi.

Preberite si še: Kako pogosto prati nedrček?

prejšnji članek
Kakšna je dolžina normalnega penisa?
Zdravje
Kakšna je dolžina normalnega penisa?
naslednji članek
Nevarne bakterije na perutnini se širijo z nepravilnim ravnanjem
Zdravje
Nevarne bakterije na perutnini se širijo z nepravilnim ravnanjem