mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Skrivnost ljudi, ki imajo vedno urejen dom

25. 10. 2023; 03.00
Avtor: V.M.
Kuhinja

Ko odidejo od doma pomijejo in pospravijo, kar so uporabili. foto: Pinterest

Njihovo domovanje je vedno pospravljeno in skrbno urejeno, da se zdi, kot bi stopili v sliko iz revije. Kako jim to uspe?

Ob pogledu na urejeno domovanje zamahnete z roko in se potolažite z mislijo, da ne bi nikoli želeli biti suženj stanovanja. Poleg tega vam godi občutek razigranega nereda, ki priča o tem, da vaš dom prekipeva od življenja. Pa kljub temu blago pogoltnete cmok in se vprašate, kako jim to sploh uspe. Vam namreč počasi že zmanjkuje odlagalnih površin, potrebovali bi čarobno paličico, ki bi vas rešila iz začaranega kroga.

V katero skupino spadate?

Vas ob jutru v koritu počaka umazana posoda? Povsod po dnevnem prostoru ležijo otroške igrače? So postelje razmetane, tla umazana, ne spomnite pa se tudi prav dobro, kdaj ste nazadnje pobrisali prah. Perila na splošno ne likate, tega vam res ni treba, oblačila pa kljub temu ne najdejo poti do omare. Sodite v skupino ljudi, ki svoj dom le redko spravi v red? Potem si preberite, kako to uspe skupini ljudi, ki si za ureditev doma zasluži petico.

Kljub pobrisanim površinam in čistim tlom bo dom videti umazan, če ne bo urejen. foto: Dreamstime


'Kaj delaš, da je vedno vse na svojem mestu?'

Skrivnost se skriva v visoki discipliniranosti. Morda se sliši neverjetno, a ljudje, ki so organizirani in dosledni imajo mnogo manj dela, kot pa bi ga imeli, če bi čakali, da njihovo domovanje preplavi nered. Člani gospodinjstva se držijo pravil, zaradi katerih vse teče kot podmazano.

Stvari sproti pospravljajo: ko nekaj vzamejo, vrnejo na svoje mesto in predmetov ne puščajo povsod po stanovanju. Prav je, da se tega držijo vsi člani, zavedajo se, da bo sicer slednje moral narediti nekdo drug. Samo od sebe se pač še nikoli ni nič pospravilo. Zato v njihovem domovanju ne boste zasledili nagrmadene navlake ali predmetov, ki bi kar ležali na okoli. Za prav vsako od stvari imajo svoje mesto in tega se dosledno držijo.

Ob zabavi se bodo otroci naučili, da pospravljenje sploh ni tako zoprno opravilo. foto: Profimedia

Po večerji pomijejo posodo, pospravijo kuhinjo in dnevni prostor ter pregledajo, če je vse na svojem mestu. Zjutraj jih tako ob jutranji kavi ne pričaka pogled na posodo v pomivalnem koritu, razmetana sedežna, prazni kozarci na klubski mizici ali na kupe igrač na tleh dnevne sobe. Tudi ko odidejo od doma pomijejo in pospravijo, kar so uporabili, posteljejo posteljo in skratka poskrbijo, da je vse na svojem mestu. Ker delo opravijo sproti in ker si med seboj pomagajo, so hitro gotovi, pravzaprav se jim niti ne zdi, da vzdrževanju reda namenijo veliko pozornosti.

Kam pa sodite vi?

Če se organizirate, je vse lažje!

Če se organizirate, je vse lažje! foto: Profimedia

Kaj pa vi ali zjutraj vedno pospravite posteljo?

Kaj pa vi ali zjutraj vedno pospravite posteljo? foto: Pinterest

prejšnji članek
Prehranske navade, ki slabijo vaš imunski sistem
Zdravje
Prehranske navade, ki slabijo vaš imunski sistem
naslednji članek
Kaj je vzrok podzavestnega škrtanja z zobmi?
Zdravje
Kaj je vzrok podzavestnega škrtanja z zobmi?