Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Prijazna rešitev za razigrane polhe na podstrešju

8. 9. 2017; 04.00
Avtor: V. M.
polh

Polh se večinoma zadržuje v drevesnih krošnjah. foto: N.K.

Polhi za gozdni sistem niso škodljivi, vam pa lahko povzročijo nevšečnosti, če se naselijo na podstrešju hiše. Da nad ljubimi živalcami ne boste znesli svoje jeze, raje preizkusite mirnejšo pot do reševanja težav.

Polh je nočni godalec, najpogosteje ga lahko zasledite v listnatem ali mešanem gozdu, kjer se večinoma zadržuje v krošnjah dreves. Na tleh ga bo vaše oko redko ujelo, zagotovo pa ga ne boste našli v iglastem gozdu, saj slednjega ne mara.



Čeprav je polh nadvse ljubka žival z gostim kožuščkom in puhastim repom, pa lahko povzročijo veliko slabe volje, če se naselijo na podstrešju. Ne le zaradi nadležnega hrupa, pač pa škode, ki jo povzročijo z grizenjem. Polhe je kar težko pregnati, mnogim ne uspe niti z domiselnimi vabami. Pokola ne odobravajo niti polharji, zato le preizkusite metodo, ki je veliko bolj prijazna in predstavlja srednjo pot reševanja nevšečnosti. Polhov namreč ne bo pregnala, boste pa imeli kljub temu mir.

V sožitju s polhi

Polhi zimo prespijo, zato je jesen idealen čas, da jih zvabite iz podstrešja. Ob rob strehe namestite leseno škatlo. Škatla naj ima majhno odprtino, v notranjost nasteljite žagovino, v zadnji predel slamo. Dodajte še nekaj hrane, ki polhom najbolj diši. Kosmatinci se bodo iz podstrešja naselili v škatlo, vi pa jim le ne pozabite tekom hladnih mesecev nastaviti še nekoliko hrane, da ne bodo zopet odromali v staro prebivališče.

prejšnji članek
Dvojec Maraaya v veselem pričakovanju
Svet slavnih
Dvojec Maraaya v veselem pričakovanju
naslednji članek
Slovenija: 'Dovolj imam, nočem več živeti!'
Zdravje
Slovenija: 'Dovolj imam, nočem več živeti!'