favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Čas je za očiščevalno grozdno dieto!

11. 9. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
grozdje
Pred vrati so virusi in gripe, grozdno dieto lahko tako izkoristite tudi za okrepitev imunskega sistema. Razstrupljevalna kura vam bo izboljšala prebavo, prečistila črevesje, znižala pa se vam bo tudi raven holesterola.

Razstrupljevalna kura z grozdjem vam bo izboljšala prebavo. foto: Pexels

Jesen je idealen čas, da se lotite očiščevalne diete z grozdjem, zlasti če imate v obilju na voljo domačega. Potem res ni nobenega razloga, da ne bi poskrbeli za svoje boljše počutje. Uživanje grozdja namreč prinaša našemu telesu številne pozitivne učinke, pa še v pomoč vam bo pri topljenju kilogramov.

Sadna kislina in grozdni encimi namreč spodbudijo našo presnovo in tako povečajo presnovo maščob. Pa ne le to, krepijo tudi delovanje ledvic in pripomorejo k nizkemu holesterolu v krvi. Poleg vitaminov in rudnin se grozdne jagode ponašajo zlasti z antioksidacijskimi učinkovinami in bioflavonoidi, ki čistijo kri in ščitijo kožne celice. Vsebujejo tudi železo, ki izboljšuje kri in nenazadnje kalcij, ki je zelo pomemben za naše kosti.

Grozdne jagode vas bodo dodobra nasitile, kar vam bo olajšalo pot do zastavljenega cilja. foto: Pexels

Grozdna dieta

Ne, ni se vam potrebno odreči preostali hrani, le količine zmanjšajte in jedilnik prilagodite tako, da ne bo zajemal nezdrave hitre prehrane, mastnih sirov, ogljikovih hidratov, sladkarij, kave in alkohola. Uživajte tudi zadostno količino vode in se izogibajte sladkim sokom ter gaziranim pijačam.

Tridnevna dieta:

1.    dan: 0,5 kg grozdja zaužijte tekom celega dne. Privoščite si ga lahko denimo za jutranjo in popoldansko malico.
2.    dan: Sedaj količino grozdja prepolovite na 250 g.
3.    dan: Količino povečajte na 1 kilogram. Jejte ga večkrat na dan, zadnje grižjaje si privoščite dve uri pred spanjem.

Sicer pa lahko jedilnik prilagodite po svoje. Grozdje lahko nenazadnje brez skrbi uživate v večjih količinah, poleg tega pa vas bodo grozdne jagode dodobra nasitile, kar vam bo olajšalo pot do zastavljenega cilja. 

Preberite si še: Holivudski napitek, ki topi maščobe okoli trebuha

prejšnji članek
Modna jesen: Adijo črni, pozdravljeni barvni škornji!
Moda&Lepota
Modna jesen: Adijo črni, pozdravljeni barvni škornji!
naslednji članek
Več sto teh živalic imate na telesu, a ne boste verjeli kje!
Zdravje
Več sto teh živalic imate na telesu, a ne boste verjeli kje!