Vroče ta hip

Če imate kandido, lahko jeste samo tole!

Imate kandido?
Imate kandido?
dreamstime

Kandida predstavlja veliko tegobo sodobnega časa, s katero se sooča na milijone ljudi. So se tudi v vašem črevesju prekomerno razrasle kvasovke, ki jih imenujemo kandida? Preverite, kako si lahko pomagate …

Za slabo počutje so lahko krive glive kvasovke. Med blažje simptome štejemo napenjanje, napihnjenost, zaprtje, utrujenost, slabšo koncentracijo, nenadno pridobivanje na teži, bolečine v sklepih, visok ali nizek krvni sladkor, pojavijo se lahko tudi akne.

Najhitrejši test stanja vaše črevesne flore: TUKAJ.

Ko se kandida v telesu prekomerno razmnoži, se lahko razmnoževanje razširi tudi v krvni obrok, kar vodi do sproščanja strupov v telo, pojavi se kislost telesa. Kandida napade živce in mišice, pravzaprav vsako tkivo in organ, kar lahko vodi v hujša stanja, denimo avtoimune bolezni ali celo rakava obolenja.

metin čaj
Meta preprečuje bolezenske znake prehlada in gripe.
Profimedia

Nemudoma zaustavite razraščanje kvasovk

Zapomnite si, da kandida ne mara česna, polnozrnatih žit, prosa, ječmena, kokosove maščobe, eteričnega olja mete ... Povzroča pa jo hrana z veliko enostavnimi ogljikovimi hidrati, iz svojega jedilnika zato nemudoma črtajte sladkor, krompir in vse izdelke iz bele moke. Prav tako se izogibajte prekomernega uživanja alkohola.

Glavni povzročitelji razraščanja kandide: jemanje antibiotikov, kontracepcijskih tablet, estrogenska nadomestna terapija, steroidi, droga, kemoterapija, slaba prehrana …Kvasovke se razraščajo tudi ob prisotnosti hormonov, ki se izločajo zaradi visoke ravni stresa. Akutni in kronični stres namreč zviša nivo kortizola.

paradižnikova juha
Pripravite si paradižnikovo juho.
Dreamstime

Iz jedilnika črtajte:

•    sladkor – popolnoma vsega
•    alkohol
•    mleko in mlečne izdelke
•    enostavne ogljikove hidrate
•    sintetične farmacevtske pripravke

Kaj lahko jem?

•    Organsko pridelano, sveže meso: piščanec, puran, govedina, jagnjetina.
•    Zelenjava: artičoke, avokado, beluši, jajčevec, česen, špinača, paradižnik, bučke, čebula, brokoli, brstični ohrovt, zelje, zelena.
•    Olja: kokosovo, laneno, oljčno, sezamovo.
•    Oreščki, semena: kokosova moka, mandlji, orehi, lešniki, sončnična semena, laneno seme.
•    Brezglutenska žita: proso, kvinoja, ovseni otrobi, ajda.  
•    Probiotične kulture: kefir, sirotka, probiotični jogurt.
•    Ribe: divji losos, sardine, sardele, slanik.
•    Pijače: metin čaj, cimetov čaj, ingverjev čaj, kava iz cikorije.