Vroče ta hip

Napitek, ki kuri kalorije in dviguje odpornost

Napitek lahko občasno popestrite z dodatkom korenčkovega soka.
Napitek lahko občasno popestrite z dodatkom korenčkovega soka.
Pinterest

Za vas imamo naraven napitek, ki bo okrepil vaš imunski sistem, da ne boste podlegli prihajajočim prehladom. Poleg tega bo izboljšal vaše počutje in, ja, vplival tudi na topljenje kilogramov.

Pred vrati je sezona gripe in prehladov, zato je zelo pomembno, da se poskušate okrepiti z uživanjem zdrave hrane, ki vsebuje veliko vitaminov in mineralov. Da bi se zaščitili pred virusi in bakterijami, vam bo v veliko pomoč zdrav in močan antibakterijski napitek, ki učinkovito krepi imunski sistem in preprečuje prehlade. Iz telesa pa bo odplavil tudi strupene snovi, vplival na znižanje holesterola, pospešil presnovo in pomagal pri topljenju maščob okoli trebuha.

Za pripravo napitka potrebujemo:

1.    košček korenike svežega ingverja (4 cm)
2.    0,5 litra (ali več - odvisno od vašega okusa)
3.    1 limona
4.    2 pomaranči
5.    dve žlici medu

Priprava:

Zavrite vodo, jo odstavite in vanjo nastrgajte koreniko ingverja. Pustite stati 20 minut, nato napitku dodajte iztisnjen sok limone in pomaranče ter obilni žlici medu. Dodate lahko tudi ščepec kurkume.

Z napitkom lahko pričnete dan ali pa ga prelijete v termovko in ga po požirkih uživate tekom celega dne.

Zanimivost: 100 g ingverjeve korenike vsebuje: 20 mg kalcija, 60 mg fosforja, 2'60 mg železa, 0'06 mg vitamina B1, 0'03 mg vitamina B2, 0'60 mg vitamina B3, 6 mg vitamina C.