Vroče ta hip

Trik, ki vas bo rešil, če si boste ključe zaklenili v avto

Kako si pomagati, če ključe po nesreči zapremo v avto?
Kako si pomagati, če ključe po nesreči zapremo v avto?
Dreamstime

Nemalo ljudem se je že pripetilo, da so avtomobilske ključe po nesreči zaklenili v avtomobil. Čeprav morda menite, da se to vam ne more zgoditi, si le poglejte trik, ki vas lahko reši iz neprijetne situacije.

Ključe si po nesreči zaklenete v avto. Kaj pa sedaj? Če imate v torbici rezervni ključ, je težava kakopak rešena. Če ga imate doma, vam ga morda lahko kdo dostavi, če pa slednje ne pride v poštev, ste milo rečeno v zagati. Lahko sicer razbijete steklo, a s tem boste povzročili škodo in z njo povezane stroške. Lahko pa se težave lotite na profesionalen način. Kako? Berite dalje …

V nekaj minutah do ključev

Potrebujete tanek, ploščat, a dovolj čvrst predmet, ki ga boste nežno potisnili v odprtino vrat, da se bodo nekoliko razmaknila – potrebujete tako široko odprtino, da boste vanjo potisnili dolg, tanek in čvrst pripomoček, denimo žico, ki jo na vrhu upognete. Z oblikovano kljukico lahko z malce spretnosti dosežete kljuko na notranji strani vrat. Kako natanko poteka reševanje jeklenega konjička, si poglejte v spodnjem video posnetku.