mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Trik: Brez truda očistite zažgano jed iz posode

17. 1. 2023; 02.00
Avtor: V. M.
Zažgan lonec

Preizkusite trik za čiščenje zažgane jedi iz posode. foto: Pinterest

Pred vami je trik, ki vam bo prišel prav, če se vam bo kdaj prismodila jed. In kar je najboljše, za vedno se lahko poslovite od silnega drgnjenja, ki vas opominja, da bi vam prišle prav bolj mišičaste roke …

Saj veste, kako pravijo, kdor dela, tudi greši. Malih in velikih spodrsljajev tako ne manjka niti v kuhinji, kjer se je nemara že vsakemu kdaj pripetilo, da je prismodil nesojeno jed. Da zažgan lonec ne bo romal v smeti, vam bo v pomoč nasvet, s katerim boste prismojeno jed odstranili popolnoma brez naprezanja in slabe volje.

foto: Pexels

Trik se skriva v ponovnem segrevanju posode. Slednjo napolnite z vodo, dodajte dve do tri žlice praška za perilo in čajno žličko sode bikarbone, nato pa vse skupaj segrevajte do vretja. Nato zmanjšajte temperaturo in pustite, da vsebina nežno vre 15 minut. Kot boste lahko videli, se bo med vretjem voda temno obarvala, po pretečenem času pa se bo prismojena hrana tako zelo omehčala, da jo boste z dna z lahkoto postrgali z žlico.

Kako opisano čiščenje poteka v praksi, si lahko pogledate v spodnjem videu. Avtorica posnetka opozarja, da vsak pralni prašek ni primeren za kuhanje. V kolikor niste prepričani ali bo prašek, ki ga imate na voljo, primeren, lahko namesto slednjega uporabite običajen detergent za pranje posode ali tableto za pranje v pomivalnem stroju.

prejšnji članek
Limona požlahtni okus jedi
Kulinarika
Limona požlahtni okus jedi
naslednji članek
Sočni veganski hruškov kolač
Kulinarika
Sočni veganski hruškov kolač