900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Huda napaka: Ta živila bi morali pred kuhanjem oprati, pa jih ne

12. 10. 2017; 04.00
Avtor: K.M.
oreščki
Večina ljudi v svojih kuharskih podvigi pozabi na eno ključno stvar, pred kuhanjem ne operejo določenih živil, ki bi jih morali.

Določena živila iz konzerv

Tunine iz konzerve seveda pred kuhanjem ni mogoče oprati, bi pa ta postopek morali storiti z grahom, čičeriko, fižol in predvsem preostalo zelenjavo iz konzerve. 

Oreščki v vrečki

Tudi mandeljni, orehi, indijski oreščki. Res je, da se te kombinacije velikokrat zaužije za malico in so v takšnem primeru odlična alternativa. Ampak, kako veste, kje so bili ti plodovi, preden so svoje mesto našli v plastični vrečki? In po drugi strani, koliko časa so bili v tej vrečki in ali je res zdrava? Operite le količino oreščkov, ki jo boste pojedli, oziroma jo boste porabili za kuhanje. 

Suho sadje

Ali ste vedeli, da suho sadje uvrščajo med najbolj umazana živila? To predvsem velja za suho sadje, ki ga lahko kupujete "na kilo", saj je pri le-tem zelo vprašljiv prevoz in samo shranjevanje. Poleg tega, da ga je potrebno dobro oprati, strokovnjaki celo priporočajo, da ga pred uporabo nekoliko namočite, saj s tem iz njega odstranite določene toksine snovi. 

foto: Profimedia

Vsako sadje in zelenjavo

Ne glede na to, ali ima sadje ali zelenjava užitno ali neužitno kožo in ali to odstranite ali ne, čisto vsakega je treba pred kuhanjem ali uživanjem oprati. Najbolj pomembno je to seveda pri živilih, kjer boste zaužili tudi kožo, še večkrat pa na ta postopek pozabimo pri pomarančah, mandarinah ...

prejšnji članek
Televizijski voditelj ponosen na svojega očeta
Svet slavnih
Televizijski voditelj ponosen na svojega očeta
naslednji članek
S pilatesom do vitke linije in boljšega počutja
Zdravje
S pilatesom do vitke linije in boljšega počutja