tovornjakar
Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila droga

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ogorčena bralka: 'Če ne bo shujšal, je med nama konec!'

30. 10. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
debel moški

Jasna pravi, da ima vse svoje meje. Mož se je zanemaril in prekomerno poredil. foto: Profimedia

Pretekli teden vas je bralce močno razburilo pismo Barbare, ki je potarnala, da ji mož očita debelost. Bralka Jasna vrača žogico z opisom svoje izkušnje.

Kot kaže, gre za perečo temo, saj nam je pisalo kar nekaj posameznikov, ki so se znašli v podobni situaciji. A danes z vami delimo sporočilo bralke Jasne, ki jo je Barbarino pismo spodbudilo, da predstavi drugo plat omenjene težave. Namreč tudi njenemu soprogu je z leti prekomerno narasla telesna teža …

''Takole je draga Barbara. Saj razumem, da te je prizadel možev odnos, vendar je prav, da pogledaš na situacijo tudi skozi njegove oči. Naj ti pri tem pomagam, sama imam namreč moža, ki se je tako kot ti, z leti prekomerno poredil. Še več, pošteno se je zanemaril, tudi s higieno ima težave, trebuh mu visi prek trenirke, tehta mislim da okoli 180 kilogramov. Veš, v to, kar predstavlja danes, se jaz nisem zaljubila. Moj mož ni bolan, le ne ljubi se mu narediti nekaj zase in nenazadnje za naju. To pa mene zelo boli, saj ne ceni sebe in najinega odnosa. Medtem ko jaz skrbim, da se redno gibam in pazim na prehrano, on dela ravno nasprotno. In potem se pričakuje, da bom vsa strastna skalala po njemu. No, ljubčki dragi, na to pa kar pozabite. Ljubezen se ohlaja, kako le ne, ko pa ne skrbi niti za osebno čistočo! Težko to rečem, ampak videti je grozljivo. Če ne bo shujšal, je med nama konec! Če ne bo naredil nekaj v tej smeri, bo najin zakon zagotovo razpadel. Ljudje, vzemite se v roke in se ne izgovarjajte na brezpogojno ljubezen! Vse ima svoje meje.''

Dragi bralci, kakšno pa je vaše mnenje? Prijazno sporočilo, brez neprimerno zasnovanih besed, ji lahko zaišete v komentarju.

foto: Profimedia

Bralka/bralec v stiski: Piši nam!

Vsi se včasih znajdemo v situacijah, ko bi nam prav prišel pogled iz drugega zornega kota. Nenazadnje smo sami preveč subjektivno vpleteni, zato morda rešitve ne vidimo tako jasno, kot nekdo, ki lahko naš klobčič nevšečnosti povsem objektivno oceni.


Psihologinja dr. Tjaša M. Kos pomaga našim bralkam in bralcem pri razjasnjevanju vsakodnevnih težav s katerimi se srečujejo. Če želite njen nasvet, nam pošljite opis stiske na e-naslov: njena@svet24.si, s pripisom Bralka/bralec v stiski. Anonimno objavo bomo skupaj z nasvetom strokovnjakinje objavili na naši spletni strani.

V kolikor bi želeli zgolj nasvet bralk in bralcev, lahko slednje prav tako storite povsem anonimno. Opis vaše situacije nam pošljite na e-naslov, s pripisom Bralci svetujejo. Besedilo bomo objavili na naši spletni strani in facebook profilu, kjer vam bodo lahko bralci pomagali z nasvetom in objektivnim pogledom na situacijo.


prejšnji članek
Norost pred kamero: Tekmovalci zapustili Kmetijo!
Resničnostni šovi
Norost pred kamero: Tekmovalci zapustili Kmetijo!
naslednji članek
Tedenski numeroskop: Gradite na trdnih temeljih!
Zdravje
Tedenski numeroskop: Gradite na trdnih temeljih!