mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1)
Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. Ste jo videli?

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Močno čiščenje črevesja z glinenim napitkom

25. 4. 2019; 01.00
Avtor: Vesna Meško
glina

Glina se ponaša s protivnetnimi, antiseptičnimi in protiinfekcijskimi učinki. foto: Profimedia

Organizem lahko učinkovito očistite z glinenim napitkom, ki ga pripravite iz peščene gline v prahu in vode. Terapevtska glina se med drugim ponaša z izjemno čistilno močjo, ki pomaga očistiti resice v črevesju.

Glina se ponaša s številnimi zdravilnimi učinki na naše telo. Priljubljena je predvsem zaradi razstrupljevalnih lastnosti, deluje namreč kot izjemno učinkovito sredstvo za čiščenje organizma. Najmočneje deluje prav v črevesju, kjer ob vretju in gnitju nastajajo številni strupi.

Obilica toksinov ne vodi le v slabo počutje, zaradi nastalih težav lahko tudi resno zbolimo. Da bi slednje preprečili, si lahko pomagamo prav z glino, katere vrednost so prepoznali že v Mezopotamiji, 2500 let pred našim štetjem. Poročanja o dragocenih lastnostih so se prenašala iz roda v rod, cenimo pa jo tudi danes, zlasti po sodobnih dognanjih, ki navajajo, da glina sama poišče žarišče bolezni, se tam namesti in zdravi. V pametno glino je verjel tudi pater Ašič, ki je rad poudarjal: "Kar z glino pozdraviš, pozdraviš za večno.''

prebava foto: Profimedia

Kako učinkuje pitje gline?

Glina se ponaša s protivnetnimi, antiseptičnimi in protiinfekcijskimi učinki. Kot smo omenili, pospešuje čiščenje črevesja, pospešuje obnovo celic, zdravi slabokrvnost, vnetja prebavil, bakterijskih in virusnih bolezni. Učinkovita je pri odpravljanju kandide, premočnem belem toku, nerednih menstruacijah, uravnavala pa naj bi tudi delovanje ščitnice. Z izvajanjem kure se občutno izboljša imunski sistem, deluje pa tudi v primeru prehladnih obolenj, uporablja se namreč tudi ob vnetem grlu in glavobolu.

Kdaj se odločiti za razstrupljevanje z glino?

Če ste utrujeni in brezvoljni, imate slabo in neurejeno prebavo, ste zabuhli, imate podočnjake, opažate, da je vaš jezik obložen, ste depresivni, težko se zberete, imate alergije, pogosto ste prehlajeni, slabo spite, imate občutljive zobe, soočate se z kronično boleznijo …

prejšnji članek
Vikend na Prepihu: Nina Donelli, Ivan Zak, Natalija Verboten, Pop Design, DJ Dady in Aktualova Galama!
Svet slavnih
Vikend na Prepihu: Nina Donelli, Ivan Zak, Natalija Verboten, Pop Design, DJ Dady in Aktualova Galama!
naslednji članek
V Mini Teatru maja na ogled štiri uspešnice zagrebškega gledališča Planet Art
Svet slavnih
V Mini Teatru maja na ogled štiri uspešnice zagrebškega gledališča Planet Art