kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ključna napaka: ni pitje vsakega čaja dobro za vsako težavo

6. 2. 2022; 02.00
Avtor: K.M.
Čaj, pitje čaja

Napitek iz lovora zdravi kašelj in bolezni dihal. foto: Profimedia

Splošno gledano pitje vsakega čaja ne pozdravi bolezni, izbira je tu zelo pomembna.

Čaji so lahko zelo okusni, a so hkrati tudi dober zaveznik v borbi proti zimskim boleznim, saj izboljšujejo imunski sistem. Vseeno pa to ne velja za čaje iz filter vrečk, ki so največkrat v uporabi, njihovo delovanje v obliki 'zdravila' je namreč preslabo, lahko pa so celo škodljivi. Hkrati pa je nekatere resnično zdrave čaje zelo težko kupiti v vreči. Primer je tudi bezgov čaj, ki pospešuje cirkulacijo krvi v telesu, povzroča znojenje in čisti organizem od znotraj. 

Bezgov čaj koristi za zdravljenje prehladov, gripe, bronhitisa, kašlja, začetek upada pljuč, astme in drugih oblik težkega dihanja. Cvetovi bezga pomagajo pri izkašljevanju in povzročajo znojenje, kar pa pomeni, da se s pitjem bezgovega čaja lahko borite z visoko temperaturo. Na ta način pa vaše telo tudi izloča toksine iz telesa. 

foto: Profimedia

Šipkov čaj osvežuje, stimulira metabolizem in razgrajuje maščobne celice. Polen je vitaminov C in B2 ter številnih antioksidantov. Hkrati pa tudi ta čaj služi kot zdravilu pri prehladih in gripi. 

Čaj hibiskusa je vir vitamina C in flavonoida, ki pomaga pri detoksikaciji. Zmanjšuje občutek napihnjenosti ter absorbacijo maščobe in sladkorja. 

Čaj šentjanževke je odličen naravni antidepresiv. Pitje je še posebej priporočljivo v temnih zimskih dnevih, ko je občutek depresije še večkrat prisoten. 

prejšnji članek
Ali vaše telo potrebuje magnezij?
Zdravje
Ali vaše telo potrebuje magnezij?
naslednji članek
Nešplje - pozabljen sadež starih slovenskih sadovnjakov
Zdravje
Nešplje - pozabljen sadež starih slovenskih sadovnjakov