Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ingverjeva voda za vitek stas in zdravje

14. 12. 2017; 02.00
Avtor: V. M.
voda ingver
Namesto sokov uživajte ingverjevo vodo, ki deluje kot naravna terapija proti prehladom in učinkovito topi maščobne obloge.

Ne le topel, odličen je tudi povsem ohlajen, hladen napitek. foto: Profimedia

Zakorakali smo v hladne zimske dni, ko se nas še posebej radi lotijo virusi in prehladi, ob pregrešni hrani, pa se kopičijo tudi odvečni kilogrami. Da bi se nevšečnostim izognili, vsak dan uživajte ingverjevo vodo.

Da ingver velja za najmočnejši rastlinski antioksidant na svetu, ste nemara že slišali. A je dobro osvežiti spomin, na vse dragocene lastnosti, ki jih ponuja starodavno zelišče. Ingver denimo vsebuje veliko vitamina C, zaradi antiseptičnih lastnosti pa deluje kot naravna terapija proti prehladom in glavobolom. Priporoča se za lajšanje bolečin v grlu, pomaga namreč pri vnetju žrela in olajšuje izkašljevanje. Prav tako stimulira krvni obtok, krepi izločanje sline, lajša zgago, pomirja želodčne in črevesne krče, drisko ter izboljšuje prebavo. In kar vas bo še posebej zanimalo, ingver vpliva na občutek sitosti in pripomore k ohranjanju zdrave telesne teže.

Kako pripraviti ingverjevo vodo?

Del korenike olupite in odrežite sedem tankih rezin oz. kolobarjev.

Pristavite liter in pol vode, zavrite, odstavite, dodajte ingver, premešajte in pustite stati 20 minut. Ko se ohladi, dodajte limonin sok, premešajte, precedite, natočite v steklenico in uživajte tekom celega dne. Priporočljivo je, da si kozarec ingverjeve vode privoščite na tešče. Tako pripravljen napitek lahko uživajte vsak dan. Okrepili boste imunski sistem, izboljšala se vam bo cirkulacija in raven sladkorja v krvi, manj boste lačni, pospešila pa se vam bo tudi prebava.

prejšnji članek
Tega po obroku raje ne počnite več!
Zdravje
Tega po obroku raje ne počnite več!
naslednji članek
Ideje za drugačno novoletno drevesce
Zdravje
Ideje za drugačno novoletno drevesce
#nasazenazenska
nasazenazenska