favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zelo dostopno živilo, ki vam bo pomagalo v boju proti prehladu

12. 12. 2017; 01.00
Avtor: K.M.
bolezen, prehlad, bolna ženska

foto: Profimedia

Pozabite na vse drage prehrambene dodatke in recepte, ki jih ne razumete. Če v telo ne boste vnašali tega, ne bo nič pomagalo!

V času muhastega vremena, ki je pogosto takrat, ko se menjajo letni časi, so zelo pogosti tudi številni prehladi in druga sezonska obolenja. Ste tudi vi med tistimi, ki hitro podležete negativnim vplivom in hitro obležite z zamašenim nosom in otečenim grlom? Morda vam preprosto primanjkuje zelo dostopnega in pogostega živila, oziroma tekočine, brez katere vaše telo ni pripravljeno na boj proti bakterijam. 

Vsi dragi prehrambeni dodatki, teži recepti in celo zdravila ne bodo učinkovali, če boste na ravni vsakdana pozabili na zadosten vnos tekočine, oziroma čisto naravne pitne vode. Splošno znano je, da telo vodo potrebuje za vsakodnevno delovanje, če jo primanjkuje, pa je le-to oslabljeno. 

Nikoli ne pozabite na vodo! foto: Profimedia

Že tako morate poskrbeti, da v telo vnesete vsaj 1,5 litra navadne vode, ne glede na to, ali čutite, da se vas loteva bolezen, ali ne. Ko pa začutite prve bolečine, ali sledi zamašenega nosu, pa to količino še povečajte. Dobra hidracija telesa namreč pomaga tudi pri rahljanju sluzi, ki se nabira v nosu in grlu. 

Na vodo pa ne pozabite niti takrat, ko že zbolite. Ker v času bolezni vaše telo izgublja več tekočine, morate le-to stalno vnašati v telo. Voda je tu najbolj pomembna. Vključite pa lahko tudi naravne sokove in nesladkane čaje. Okrevanje bo tako hitrejše in bolj učinkovito. 

prejšnji članek
Dobila sva otroka, izgubljava drug drugega?
Zdravje
Dobila sva otroka, izgubljava drug drugega?
naslednji članek
Ustvarjalci šova vznejevoljili Aleksandra
Svet slavnih
Ustvarjalci šova vznejevoljili Aleksandra