čebula foto: Dreamstime
Ste vedeli, da bo paradižnik dlje časa svež, če ga ne shranjujete v hladilniku? Podobno velja tudi za čebulo, med, krompir, česen, kruh.
Tokrat so strokovnjaki pod drobnogled vzeli čebulo. Svetujejo, da jo shranjujemo na suhem in temne mestu, pa bo ostala sveža tudi do mesec dni. Najbolj primerna temperatura zanjo je okrog sedem stopinj Celzija. Nikar je ne shranjujte v plastičnih vrečkah, čebula mora biti na zraku.
Zakaj ji hladilnik škoduje?
Strokovnjaki razlagajo, da mrzel zrak povzroči, da se škrob spreminja v sladkor, to pa povzroča, da čebula izgublja okus ter da hitreje prične gniti.
Zelenjavo lahko daste namesto na polico tudi v mreže, ki jih obesite v temen prostor. foto: Dreamstime
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.