ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

S temi živili proti nespečnosti

15. 10. 2020; 04.00
Avtor: Bodi Zdrava
vzglavnik, spanje, postelja, ženska, glavobol

foto: Profimedia

Tudi vas mučijo neprespane noči?

Kamilica
Tako kot sivka je tudi kamilica starodavna zdravilna rastlina. Poleg pomiritvenih ima tudi kar nekaj drugih zdravilnih prednosti, najbolj znana med njimi je prav gotovo sposobnost blaženja marsikaterih telesnih krčev in bolečin. Kamilico je najbolj priporočljivo uživati kot topel čaj vsaj kakšne pol ure do uro pred spanjem. Tako boste pomirili misli in lažje zaspali, brez nadležnega premetavanja po postelji.
Maščobne kisline omega-3
Seveda ni nič nenavadnega, da najdemo maščobne kisline omega-3 tudi na seznamu zdravil za nespečnost. Te esencialne maščobne kisline so namreč ena najbolj čudodelnih sestavin, zato ni nič čudnega, da sodelujejo tudi pri premagovanju tesnobe in njenih posledic. Maščobne kisline omega-3 so namreč ključne za delovanje našega uma, močno pripomorejo tudi k dvigu razpoloženja. So torej pomembne pri boju s čustvenimi tegobami (zaradi tega so tudi ene ključnih sestavin, ki jih moramo uživati med PMS-jem), kar pomeni, da posledično pripomorejo tudi k lažjemu in kakovostnejšemu spancu.
Ašvaganda
Oziroma indijski ginseng ali zimska češnja. Gre za grmovnico z rdečimi plodovi, katere latinsko ime (Withinia Somnifera) v prevodu pomeni »tista, ki prinaša sanje«. Kot torej že njeno ime pove, je ašvaganda ena najučinkovitejših rastlin v boju proti stresu, ki jo kot zdravilo za ohranjanje vitalnosti in moči poznajo že iz časov Aleksandra Velikega. Ker uravnava raven hormonov (zlasti stresnih), lajša simptome menopavze, krepi organizem in povečuje vitalnost, je primerna za spopadanje s stresom in kronično utrujenostjo. Eno do dve žlički korena ašvagande vmešajte v svoj večerni čaj in težave z nespečnostjo bodo pozabljene.

prejšnji članek
Voditelja poskrbela za pravi požar v etru!
Svet slavnih
Voditelja poskrbela za pravi požar v etru!
naslednji članek
S koronavirusom se je okužil tudi Barron Trump
Svet slavnih
S koronavirusom se je okužil tudi Barron Trump