mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Zlati nasvet: Ravnajte takole, pa bo testo popolno

29. 2. 2024; 01.00
Avtor: V. M.
Ne glede na recept za testo, je dobro slediti drobnim trikom, zaradi katerih je priprava še posebej uspešna.

Uporabite tople sestavine. foto: Pexels

Da bo vaše testo videti, kot bi ga izdelal izkušen kuharski mojster, sledite naslednjim korakom:

- Še preden boste pričeli z delom, naj vam misli odromajo k sestavinam. Jajca in maslo tako že poprej vzemite iz hladilnika. Naj počivajo nekaj časa na sobni temperaturi, preden jih boste zmešali z ostalimi sestavinami.

- Uporabite prekuhano vodo, saj klorirana voda oslabi delovanje kvasa. Pomembno je tudi, da voda ni hladna, saj se škrob v mrzli vodi slabo topi.

- Moko presejte!

Moko presejte, jajca pustite nekaj časa na sobni temperaturi. foto: Dreamstime

- Se pri peki ravnate po načelu: bolje malo več, kot premalo? Zavrzite to misel, ko beseda nanese na pecilni prašek in kvas. Če boste z omenjenima sestavinama pretiravali, se zlahka zgodi, da bo testo prekomerno naraslo in vas razžalostilo z razpokami.

- Dlje kot bo testo vzhajalo, bolj bo okusno. Če vzhaja premalo časa, boste zaznali neprijeten okus po kvasu. A tudi tukaj ne gre pretiravati, če je testo preveč vzhajano, se bo zvrnilo samo vase.

- Držite se tega, da testo vedno položite v že ogreto pečico. Potem, ko nastavite ustrezno temperaturo, počakajte 10 do 15 minut - nikar ne prehitevajte peke s predčasno namestitvijo v hladno pečico, saj boste zgolj poslabšali kvaliteto končnega izdelka.

prejšnji članek
Zobozdravniki opozarjajo na previdnost pri umivanju zob z ogljem
Zdravje
Zobozdravniki opozarjajo na previdnost pri umivanju zob z ogljem
naslednji članek
Danico Lovenjak navdihujejo plemenite ženske
Svet slavnih
Danico Lovenjak navdihujejo plemenite ženske