Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ste med prazniki grešili - mi imamo rešitev

3. 1. 2019; 01.00
Avtor: K.M.
ŽENSKA

Po obroku si privoščite kozarec vode z limoninim sokom. foto: Profimedia

V januarju se večina ljudi odkupuje za 'decembrske grehe'!

Decembra smo se brezskrbno predajali gurmanskim užitkom (le kdo se jim lahko upre?) in si privoščili tudi kakšen kozarček alkohola več kot običajno, zdaj pa se marsikdo od nas spopada z napihnjenostjo, prebavnimi motnjami, glavoboli in drugimi neprijetnimi težavami. Ker si v prvih mesecih novega leta marsikdo želi poskrbeti za regeneracijo in očiščenje telesa, smo izbrali nekaj načinov, kako se lotiti detoxa najbolj preprosto in hkrati učinkovito.

Pijte veliko vode

Za začetek spijte veliko vode, zmanjšajte število popitih kav in pozabite na alkohol, poskusite spati dlje in omejite sladkarije. Voda ne le, da vam bo pomagala pri hidraciji, poskrbela bo tudi, da iz telesa spravite strupe in bo prispevala k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.

Veliko vitamina C

S pomočjo sadja in zelenjave se napolnite z vitaminom C, močnim antioksidantom, ki vas bo varoval pred prostimi radikali in toksini. Nezdrave pite in torte zamenjajte za sveže sadje in zelenjavo, pusto meso in oreščke, bel kruh pa za polnozrnatega. Ena izmed najbolj okusnih možnosti za nov, svež in zdrav začetek novega leta so zagotovo tudi okusni Rauch Fresh sokovi, ki – kot prave zakladnice vitamina C, antioksidantov, vitaminov in mineralov – zagotavljajo našemu telesu odlično pripravljenost za še bolj uspešno leto.

Gibajte se

Odpravite se na vsaj polurno hitro hojo na svežem zraku. S tem se boste rešili napihnjenosti in pospešili metabolizem, pospešili pa boste tudi prekrvavitev, zaradi česar bo koža videti bolj sijoča in zdrava.

Opustite slabo vest

Morda vas po praznikih pesti slaba vest zaradi morebitnih dodatnih kilogramov, a slaba volja nikakor ni dobra popotnica za nadaljnje spremembe, zato se raje osredotočite na prihajajoče dni. Strokovnjaki namreč svetujejo, da se po praznikih čim prej vrnemo v običajno rutino in se poslužimo redne telesne vadbe.

prejšnji članek
Koliko čevljev zares potrebuješ
Moda&Lepota
Koliko čevljev zares potrebuješ
naslednji članek
Jasna Kuljaj si želi malce miru
Zdravje
Jasna Kuljaj si želi malce miru