Vroče ta hip

Bi radi shujšali? Jejte čokolado!

Temna čokolada pomaga pri hujšanju.
Temna čokolada pomaga pri hujšanju.
youtube

Nižji holesterol, nižji krvni tlak, manj kilogramov.

Strokovnjaki so dokazali, da temna čokolada, pa tudi mandlji, zelo pomagata pri izgubljanju odvečnih kilogramov. Obe jedi namreč pospešeno topita odvečno maščobo, uravnavata raven holesterola, znižujeta krvni tlak. Slednje pa pripomore tudi k temu, da nimate ves čas občutka lakote.

Ameriški strokovnjaki so so s svojo raziskavo dokazali, kako ti dve živili uspešno topita odvečne kilograme. Prve štiri tedne so prostovoljcem, ki so želeli shujšati, na jedilnik dodali eno pest mandljev. Čez štiri tedne pa še nekaj koščkov temne čokolade. 

Obe živili sta se izkazali za uspešni. Mandlji so znižali raven nevarnega holesterola za kar sedem odstotkov. tudi temna čokolada je bila pri tem uspešna, so zapisali v študiji, ki je bila objavljena v reviji Journal of American Heart Association. 

Dr. Penny Kris-Etherton, vodja raziskave je povedala, da so mandlji najboljša izbira za pomoč pri hujšanju in za krepitev srca.

"Mandlji znižujejo nevarni holesterol, topijo odvečne maščobe. Tudi temna čokolada ima podobne lastnosti, a jesti jo moramo v zmernih količinah. Če boste jedli mandlje dopoldan, si košček ali dva čokolade privoščite popoldan. Teh dveh živil ne jejte skupaj in ne jejte jih v prevelikih količinah," je povedala.