GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nov trend sadnih tortic navdušil splet

22. 1. 2018; 03.00
Avtor: V. M.
sadne tortice

Tortico lahko okrasite s sadnjem, manjšimi slaščicami in cvetjem. foto: Sugar Geek Show

Preproste sadne tortice v obliki imena so povsem navdušile svet amaterskih pekaric. Če bi tudi vi radi sledili novemu trendu, si poglejte, kako se lotiti izdelave.

Kot gobe po dežju se rojevajo nadarjene pekarice, ki sledijo spretnim prstom slaščičarskih mojstrov. Ste med njimi tudi vi ali vam izdelava estetsko dodelanih tortic ne gre kaj prida od rok? Če sodite med povprečne ustvarjalke, vam bo zagotovo všeč ideja, ki je v zadnjem času na spletu požela nemalo navdušenja. Gre za nekoliko drugačne sadne tortice v obliki črk ali številk. Za razliko od tortic, kjer je osnova izdelana iz biskvita, se pri tej izvedbi pozabavamo s piškotnim testom, ki ga dopolnimo s kremo in sezonskim sadjem. V spodnjem videu si lahko ogledate postopek izdelave, mi pa z vami delimo recept za pripravo testa …

Sestavine za testo:

- ¼ skodelice ali 281 g moke

- ¾ skodelice ali 75 g mandljeve moke

- ½ žličke soli

- 100 g masla (pustite ga stati na sobni temperaturi)

- ½ skodelice ali 63 g sladkorja v prahu

- eno veliko jajce + en jajčni rumenjak

Piškotno testo lahko premažete s preprosto kremo iz smetane in vanilijevega pudinga. foto: Sugar Geek Show

 Postopek priprave:

-Posebej v posodi zmešajte moko, mandljevo moko in sol.

-S stepalnikom ali robotskim mešalnikom zmešajte maslo in sladkor v prahu.

-Masleni mešanici najprej dodajte jajce, stepajte kratek čas, prilijte rumenjak in ponovno stepajte, da se sestavine med seboj povežejo.

-Sedaj zmesi med stepanjem postopoma dodajajte suhe sestavine (moko, mandljevo moko in sol). Pri tem večkrat postrgajte ostanke sestavin iz roba posode.

-Pripravljeno testo stresite na pomokano površino. Pregnetite ga in oblikujte v dva enaka dela in zavijte v pvc vrečko.

-Testo naj na hladnem počiva najmanj eno uro, še bolje pa bo, če ga čez noč shranite v hladilni omari.

Nov trend sadnih slaščic je navdušil tudi znane obraze. Spodaj si lahko ogledate, kako ljubko tortico si je za 32. rojstni dan izdelala Tjaša Kokalj Jerala.

prejšnji članek
Ranko Babić doživel nesrečo
Svet slavnih
Ranko Babić doživel nesrečo
naslednji članek
Tedenski numeroskop: Delujte kljub dvomu
Zdravje
Tedenski numeroskop: Delujte kljub dvomu