Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Trik: Tako bodo banane dlje časa sveže

15. 1. 2023; 02.00
Avtor: V. M.
banana

Preizkusite trik, s katerim boste bananam učinkovito podaljšali življenjsko dobo. foto: Pexels

Vas zanima, kako lahko dosežete, da bodo banane dlje časa sveže? Preizkusite izvrsten trik, ki podaljša življenjsko dobo banan za sedem dni.

Ljubitelji banan nemara niste preveč navdušeni nad pogledom na potemnele banane, ki so spremenile barvo že nekaj dni po nakupu. Slednje se zlasti zgodi, če jih pustite na sobni temperaturi, ki povzroča pospešeno zorenje. Kakopak jih lahko shranite v hladilniku, s čimer boste sicer podaljšali svežino, a ker so temperature vseeno prehladne, se nemalokrat pripeti, da postanejo črne.

Primerjava skladiščenja banan na sobni temperaturi in v hladilniku, pri čemer so zavite v folijo za živila. foto: youtube

Kakšen način bi bil torej najbolj primeren? V spodnji video vsebini si lahko ogledate testiranje, tekom katerega so s preprostim trikom bananam podaljšali svežino za sedem dni. Sliši se krasno, kajne? Trik je sila preprost, zato verjamemo, da vam bo prišel prav. Vse kar morate storiti, je to, da posamezno banano zavijete v prozorno folijo, nato pa vse skupaj položite v vrečko (dodatna zaščita pred mrazom) in shranite v hladilnik. To je vse! Ne verjamete? Poglejte si video, kjer je prikazana primerjava shranjevanja z dvema bananama, ki sta ostali na sobni temperaturi. Fantastično!

prejšnji članek
Kdaj je Boris Cavazza vedel, da je Ksenija tista prava?
Svet slavnih
Kdaj je Boris Cavazza vedel, da je Ksenija tista prava?
naslednji članek
Pripravite si koristen čaj iz borovih iglic
Zdravje
Pripravite si koristen čaj iz borovih iglic
#obraziavenija
obraziavenija