Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Naravno v boj proti glavobolu!

4. 3. 2021; 03.00
Avtor: K.M.
glavobol

foto: Profimedia

Če vas boli glava, se poskušajte izogniti uporabi tablet. Raje posezite po kakšni naravni in bolj zdravi metodi. Vsaj takrat, ko govorimo o blagih oblikah bolečine v glavi.

Glavoboli so lahko zelo nadležen pojav, predvsem takrat, ko vplivajo na vaše življenje in delovne sposobnosti. Vseeno pa obstaja nekaj naravnih načinov, s katerimi se lahko borite proti nadležni bolečini, predvsem tisti, ki je bolj blage oblike. 

1. Pite vodo. Čeprav se sliši zelo preprosto, večina ljudi dnevno popije premajhno količino tekočine, predvsem vode, ki skrbi predvsem za hidracijo telesa in nima kakšnih dodatnih negativnih učinkov. 

2. Masirajte si lasišče. Predvsem zadnji del glave in sence. Strokovnjaki so dokazali, da lahko tudi po začetnem glavoboli na tak način sprostite bolečino. Masaža lasišča pa je tudi dobra preventiva za preprečevanje pojava bolečine. 

3. Pritisnite na predel med palcem in kazalcem ter to točko rahlo masirajte približno minuto. Postopek ponovite tudi na drugi roki. 

4. Raztegnite svoje telo. Glavoboli so velikokrat posledica napetosti v mišicah. Zato naredite nekaj razteznih vaj, posvetite pa se predvsem vratu in zgodnjemu delu telesa. 

5. Če imate možnost, jejte lubenico. Predvsem v poletnih mesecih. Ta sadež vam v telo pomaga vnesti dodatno količino tekočine. 

6. Globoki vdihi, predvsem zunaj na svežem zraku, vas pomirijo. Če do glavobola prihaja zaradi stresa, je to odlična metoda. 

7. Popijte skodelico črne kave

8. Privoščite si vroč tuš, ta vroča voda pa naj pada tudi po vašem vratu. Tako se bo vaše telo dodatno sprostilo. 

prejšnji članek
Zdravilna kopel, ki čisti telo strupenih toksinov
Zdravje
Zdravilna kopel, ki čisti telo strupenih toksinov
naslednji članek
Predspomladansko čiščenje s hrenovimi pripravki
Moda&Lepota
Predspomladansko čiščenje s hrenovimi pripravki