Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Močan hrenov sirup za bolezni dihal

24. 11. 2023; 01.00
Avtor: V. M.
Ne le pri hripavosti in dražečem kašlju, tudi pri bolnih pljučih, boleznih na sapniku in nenazadnje pri vseh boleznih dihal si lahko pomagamo z domačim sirupom iz hrena.

Če imate težave s ščitnico, hrena ne uživajte. foto: Profimedia

V zakladnici domačih naravnih nasvetov za zdravljenje bolezni dihal gre vsekakor prisluhniti receptu za pripravo hrenovega sirupa, ki velja za močno in učinkovito domače zdravilo. Po besedah ljudskega zdravnika Alfreda Vogela gre učinkovitost pripisati antibiotični snovi v hrenu, ki deluje podobno kot penicilin. Tudi sicer je hren močno cenjen v zdravilstvu. Vsebuje namreč visoko koncentracijo vitamina C, vitamine skupine B, kalcij, kalij, fosfor, magnezij in železo.

Priprava hrenovega sirupa

Hrenovo koreniko olupite, nastrgajte in zmešajte z medom. Nato zmes dobro pregnetite in iztisnite sirup. Preostanek mešanice medu in hrena stresite v kozico, dodajte trsni sladkor in majhno količino vode ter med segrevanje mešajte do vretja. Nato zmes še enkrat iztisnite in sirup dodajte prvemu delu pridobljene tekočine. Tako pripravljen sirup shranite v sterilno stekleničko ali kozarec, ki ga nepredušno zaprete in shranite na temen, hladen prostor.

prejšnji članek
Imate tudi vi strah pred zapuščenostjo?
Zdravje
Imate tudi vi strah pred zapuščenostjo?
naslednji članek
Z albumom Barbie v svet, kjer je vse mogoče
Moda&Lepota
Z albumom Barbie v svet, kjer je vse mogoče
#nasazenazenska
nasazenazenska