900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To dvoje lahko pospeši razvoj raka

30. 1. 2018; 03.00
Avtor: A. S.
narezek

Predelane mesnine povzročajo raka na debelem črevesju. foto: Profimedia

Strokovnjaki so dokazali, ti dve živili pospešujeta rast rakavih celic.

Že dolgo časa je znano, da živila, ki povzročajo vnetja v telesu, povzročajo tudi rakava obolenja. Med takšna živila spada hrana, ki zakisa naš organizem. Na prvem mestu je to sladkor. Zato Svetovna zdravstvena organizacija že dlje časa opozarja, da sladkor ne prinaša ničesar dobrega, zato je prav, da ga poskušamo čim manjkrat dodati na naš jedilnik, če pa je mogoče, pa ga lahko tudi kar črtamo.

Strokovnjaki pa so v nedavni študiji odkrili še nekaj: velik povzročitelj raka sta tudi rdeče meso in predelani mesni izdelki, kot so salame, klobase, paštete in podobno. Vsa ta hrana povzroča vnetja in zakisa naše telo.

V časopisu JAMA Oncology, je bila objavljena zanimiva raziskava: Tisti ljudje, ki redno jedo hrano, ki povzroča vnetja (rdeče meso, predelani mesni izdelki, sladkor, bela moka, sladila ...), imajo za kar 32- odstotkov večjo možnost, da bodo zboleli za rakom., še posebej za rakom debelega črevesja.

Tisti ljudje, ki pa imajo na svojem krožniku pogosto zeleno zelenjavo ter se na splošno prehranjujejo zdravo, pijejo vodo, zeliščni čaj, uživajo črno kavo brez dodatkov, se gibljejo, s tem uničujejo rakave celice in zmanjšujejo možnost, da bi zboleli. Prav tako se jim skoraj razpolovi možnost, da bi zboleli za boleznimi srca in ožilja ter sladkorno boleznijo.

prejšnji članek
Tako svoje nekdanje sotekmovalce razvaja zmagovalec šova
Svet slavnih
Tako svoje nekdanje sotekmovalce razvaja zmagovalec šova
naslednji članek
Mamice svetujte: Varstvo v slabih higienskih razmerah
Zdravje
Mamice svetujte: Varstvo v slabih higienskih razmerah