erika2 Odkrito.si

Slovenski športnici Srb ukradel srce

tek Svet24.si

Denar ni pogoj ne za srečo ne za blaginjo

bukovec1 Svet24.si

Novo življenje Brigite Bukovec: "Če ne bi šli, ...

zima, mraz, jutro Svet24.si

Zelo mrzlo bo: to vam svetuje zdravnica družinske...

kylie jenner 23 Najstnica.si

Takšno moč ima Kylie Jenner

AKR_9737 Njena.si

Ekskluzivno: Rok Ferengja je z njo srečen že 21 ...

benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Njena.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

Ključne napake: Zakaj v krofu nastane luknja?
| V. M.

Ključne napake: Zakaj v krofu nastane luknja?

Se vam pri peki krofov pogosto pripeti, da vas ob ugrizu ne razveseli polna sredica? So sicer slastni, a votli, z zevajočo luknjo, ki vas opominja, da nekaj pa le niste naredili prav?

Foto: Profimedia - Kako ravnati, da bodo krofi v sredici polni in ne votli?

Naj vas potolažimo, slednje se pripeti marsikateri gospodinji. Da pa bodo krofi ob prihodnji peki prav takšni, kot morajo biti, smo za vas pripravili seznam ključnih napak, ki vodijo do votle sredice. Preberite si torej, kako se priprave krofov ne smete lotiti:

Krofi bodo znotraj votli:

- če boste pri gnetenju v testo vmešali preveč zraka

- če boste testo preveč vzhajali

- če boste testo namestili na pretoplo mesto in bo prehitro vzhajalo

- če boste testo prehladili (odkrivanje in temperaturne spremembe)

Foto: SVET24 - Testo ne smete preveč vzhajati.

Opomba: Luknja v krofu se lahko naredi tudi v primeru, ko testo razvaljate in krofe oblikujete s pomočjo modela. Kot poročajo strokovnjaki, se pri ročno oblikovanih kroglicah votla sredica nikoli ne pojavi.

Test: Kot veste, testo vzhajamo dvakrat. Prvič ko ga pripravimo in drugič, ko oblikujemo kroglice ali kroge. Da ne bodo v drugem delu kepice pretirano vzhajale, si lahko pomagate s testom. Če so dovolj vzhajani namreč preverite tako, da potopite prst v sredino krofa. Če ob tem jamica hitro izgine, je to znak, da lahko pričnete s cvrtjem.

Foto: facebook