požar avto hiša
Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni vozili, ogenj zajel tudi hišo

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zato se vam okoli trebuha nabira maščoba

23. 11. 2023; 03.00
Avtor: K.M.
trebuh

foto: Profimedia

Ko se ljudje zredijo, se zredijo na različne načine. Ste vi med tistimi, ki se vam kilogrami najprej poznajo na trebuhu. Preverite, zakaj je temu tako.

Strokovnjaki so našli povezavo med osebami, ki so pogosto v stresu in se hitro razburijo ter nabiranjem maščobe v predelu trebuha. Razlog pa je v resnici zelo preprost.

Ko se razburite ali razjezite se v vašem telesu sproži hormon kortizol oziroma hormon stresa. Kljub temu, da v resnici na nek način deluje kot varovalo notranjih organov, pa lahko tudi negativno vpliva na vaše telo. Težava nastane, ker kar hitro pride do kronično povečanega kortizola. Predvsem pri ljudeh, ki so velikokrat pod stresom oziroma so mnenja, da so velikokrat po stresom in pa pri ljudeh nagle jeze. To pa s sabo potegne številne posledice. Med njimi so recimo: povišana količina glukoze v krvi, povišan pritisk, sprememba menstrualnega cikla, težave s testosteronom, manjšanje količine mišic, menjanje razpoloženja, depresija in povečanje maščobe predvsem tiste okoli trebuha, ki je hkrati kriva tudi za zamaščenost notranjih organov. 

Hkrati pa so ljudje, ki so pod stresom, tudi večkrat lačni in si večkrat zaželijo sladkega. Kar pa zagotovo ne vpliva pozitivno na količino maščobe. 

prejšnji članek
Temna stran prehranjevanja: Izogibajte se živilom, ki sodijo med mrtvo hrano
Zdravje
Temna stran prehranjevanja: Izogibajte se živilom, ki sodijo med mrtvo hrano
naslednji članek
Odpravite zaprtje z mandarinami
Zdravje
Odpravite zaprtje z mandarinami