zupancic tara -foto_katja zagar (2) Odkrito.si

Bolezen Tare Zupančič zavita v skrivnost

vanga Svet24.si

Baba Vanga napovedala »gospodarja sveta« – se ...

Ant McPartlin Svet24.si

TV zvezdnik aretiran: vozil pod vplivom, ...

Matjaž Gantar Svet24.si

Umrl je Matjaž Gantar

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

jan plestenjak 4 Njena.si

Nova ljubezen Jana Plestenjaka

nika manevski Njena.si

V pevskem šovu zavrnili pevko priljubljene ...

Zakaj si morate privoščiti počitek?
| K.M.

Zakaj si morate privoščiti počitek?

Počitek je nekaj, na kar v sodobnem svetu velikokrat pozabimo!

Spanec je v življenju posameznika zelo pomemben. Tudi če spite 7-9 ur, pa je pomembno, da si kdaj pa kdaj privoščite tudi kratek počitek, ki zelo pozitivno vpliva na vas in vašega duha. Katere so pozitivne posledice kvalitetnega počitka? 

1. Če boste spočiti, boste imeli več potrpljenja

Če se počutite napete, nataknjene ali frustrirane, je dobro, da si čez dan privoščite počitek. Takrat, ko je le-to v vašem urniku mogoče. To so strokovnjaki dokazali s študijo, v kateri so ljudje risali geometrijske vzorce. bolje sose odrezali tisti, ki so si vmes vzeli čas za počitek in kratek spanec. 

Spanec zelo resno jemljejo Španci. Le-ti si po kosilu, v času zgodnjega dopoldneva, vedno vzamejo čas za kratek počitek. Velikokrat so v tem času zaprte tudi trgovine, restavracije ...

2. Bolj boste pozorni

S spanjem boste izboljšali vašo koncentracijo in pozornost. Ne glede na to, ali je pred vami dolga vožnja ali pa veliko službenih obveznosti. Več boste naredili, če se bodo vaši možgani vmes spočili. 

3. Že razmišljanje o počitku lahko zniža vaš pritisk

Spanec je ključnega pomena, a je pomemben tudi čas pred samim počitkom, torej čas, ko o počitku razmišljate. Ljudem namreč pritisk pade še preden zaspijo, to pa povezujejo z dejansko sprostitvijo, ko se vaše telo zave, da se bo končno lahko spočilo.