Vroče ta hip

Bacalhau à Gomes de Sá Uredi recept

Ogledov: 602

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 2 h

Čas kuhanja: 10 min

Skupaj: 2 h 10 min

Kratek opis

namočena posušena polenovka, krompir, jajce, čebula, česen, črne olive

Sestavine
800 g namočene posušene polenovke
5 kosov krompirjev
2 kosa v trdo kuhani jajci
1 kos čebula
1 strok česna
250 g črnih oliv brez koščic
5 dl mleka
1 žlička soli
1 ščepec popra
4 žlice olivnega olja
2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava
  • 1 Polenovko speremo pod tekočo hladno vodo, damo v primerno veliko posodo s pokrovom, prelijemo z vrelo vodo, da jo voda prekrije, posodo pokrijemo in pustimo stati 20 minut.
  • 2 Vodo odlijemo, polenovko odcedimo, odstranimo kožo in vse trde dele ter narežemo na enako velike kose. Kose polenovke damo nazaj v posodo in jo prelijemo z vrelim mlekom, posodo pokrijemo in pustimo stati 2 uri.
  • 3 Neolupljen krompir skuhamo in še vročega olupimo. Jajci olupimo in narežemo na koleščke. Čebulo in česen olupimo, čebulo narežemo na lističe, česen sesekljamo. V visoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, pražimo in mešamo, da čebula svetlo porumeni, nato dodamo narezan krompir in odcejeno polenovko, malo posolimo in popramo. Na zmernem ognju vse malo prepražimo, da se riba zmehča in se okusi prepojijo.
  • 4 Pečico ogrejemo na 220 stopinj. V porcelanast ali steklen pekač naložimo plasti polenovke in krompirja ter polovico oliv. Jed prelijemo z oljem iz ponve, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 10 minut. Nazadnje jed obložimo z narezanimi jajci in preostalimi olivami ter potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Podobni recepti