Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Bacalhau à Gomes de Sá

Čas priprave:

2 h 10 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bacalhau à Gomes de Sá
Sestavine
Št. oseb
namočene posušene polenovke
krompirjev
v trdo kuhani jajci
čebula
česna
črnih oliv brez koščic
mleka
soli
popra
olivnega olja
sesekljanega peteršilja

Opis

namočena posušena polenovka, krompir, jajce, čebula, česen, črne olive

Priprava

Polenovko speremo pod tekočo hladno vodo, damo v primerno veliko posodo s pokrovom, prelijemo z vrelo vodo, da jo voda prekrije, posodo pokrijemo in pustimo stati 20 minut.

Vodo odlijemo, polenovko odcedimo, odstranimo kožo in vse trde dele ter narežemo na enako velike kose. Kose polenovke damo nazaj v posodo in jo prelijemo z vrelim mlekom, posodo pokrijemo in pustimo stati 2 uri.

Neolupljen krompir skuhamo in še vročega olupimo. Jajci olupimo in narežemo na koleščke. Čebulo in česen olupimo, čebulo narežemo na lističe, česen sesekljamo. V visoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, pražimo in mešamo, da čebula svetlo porumeni, nato dodamo narezan krompir in odcejeno polenovko, malo posolimo in popramo. Na zmernem ognju vse malo prepražimo, da se riba zmehča in se okusi prepojijo.

Pečico ogrejemo na 220 stopinj. V porcelanast ali steklen pekač naložimo plasti polenovke in krompirja ter polovico oliv. Jed prelijemo z oljem iz ponve, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 10 minut. Nazadnje jed obložimo z narezanimi jajci in preostalimi olivami ter potresemo s sesekljanim peteršiljem.