Vroče ta hip

Bela pica s krompirjem, bučko in mocarelo Uredi recept

Ogledov: 293

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 10 min

Skupaj: 25 min

Kratek opis

Sestavine za 2 odrasli osebi in 2 otroka: testo za pico, bučka, mocarela, krompir...

Sestavine
400 g testa za pico
4 kosi mladih krompirjev
1 kos manjše zelene bučke
2 žlici olivnega olja
150 g malih kroglic mocarele
1 ščepec origana
1 žlička soli
Priprava
  • 1 Cel neolupljen krompir v slani vodi kuhamo 10 minut, da je skoraj kuhan, dodamo celo bučko in kuhamo še 2 minuti. Pečico ogrejemo na 220 stopinj.
  • 2 Testo položimo v pekač in ga pokapljamo z oljem. Krompir in bučko narežemo na lističe in jih zložimo na testo, na vrh damo še prerezane kroglice mocarele, potresemo z origanom in pokapljamo s preostalim oljem.
  • 3 Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo toliko časa, da se mocarela stopi ter testo ob robovih zlato in hrustljavo zapeče.

Podobni recepti