reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Blitvini zvitki s paradižnikovo omako

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Blitvini zvitki s paradižnikovo omako
Sestavine
Št. oseb
blitve z velikimi listi
mlete puste govedine
olja
čebula
korenček
jajce
drobtin
paradižnikove kaše
soli in popra

Opis

blitva, mleto goveje meso, paradižnik

Priprava

Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo, korenček naribamo. V posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo, korenček in meso, mešamo in pražimo, da se meso razdrobi. Nato solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode, premešamo in pokrito dušimo 20 minut. Malce ohlajenemu mesu primešamo drobtine in jajce.

Večjim listom blitve odrežemo odebeljena stebla, nato liste v slani vodi kuhamo 2 minuti. Zmehčane liste previdno poberemo iz vode in jih razgrnemo na čist prtič.

Paradižnikovo kašo zmešamo z 1 dl vode in 1 žlico olja, solimo in popramo, nato jo zlijemo na dno čiste posode. Na vsak list damo žlico nadeva in zvijemo, ob straneh list zapognemo čez nadev in zvijemo. Zvitke zložimo v posodo, zavremo in na blagem ognju dušimo še 10 minut.

#obraziavenija
obraziavenija