favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Bogata gobova rižota

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bogata gobova rižota
Sestavine
Št. oseb
italijanskega riža za rižote
do 400 g narezanih mešanih gob (lahko tudi zamrznjenih)
bele ali zlate čebule
manjšega korenčka
(steblo) belušne zelene
masla
olivnega olja
soli in popra
vrele čiste juhe (lahko iz kocke)
nastrganega parmezana
sesekljanega peteršilja

Opis

riž za rižote, mešane gobe, čebula, korenček....

Priprava

Čebulo in korenček olupimo ter skupaj z zeleno na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje in 1 žlico masla, dodamo sesekljano čebulo in malo popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo gobe ter mešamo in pražimo nekaj minut, da se zmehčajo.

Gobam dodamo riž, solimo in popramo. Mešamo kakšno minuto, nato prilijemo vrelo juho in na zmernem ognju pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Med kuhanjem po potrebi prilivamo še malo vroče vode, da je riž ves čas dovolj vlažen.

Ko je riž kuhan, odstavimo, primešamo še 1 žlico masla, parmezan in peteršilj ter takoj ponudimo.