900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Breskov zavitek z mandlji

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Breskov zavitek z mandlji
Sestavine
Št. oseb
vlečenega testa
zrele in čvrste breskve
sladkih sliv
sladkorja
cimeta
zvrhane piškotnih drobtin
masla ali kokosove masti
drobno jajce
mandljevih lističev

Opis

Sladke breskve, ki so dozorele na vročem poletnem soncu, so odlične za pripravo različnih sladic. Na krhlje narezane dajemo v zavitke, na pite, kolače in podobne sladke dobrote.

Priprava

Breskve in slive narežemo na koščke, potresemo s sladkorjem in cimetom ter premešamo. Maslo ali kokosovo mast stopimo, dodamo drobtine, premešamo in odstavimo. Jajce, 1 žlico mleka in žličko sladkorja stepemo. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Po 2 lista testa zložimo tako, da se delno prekrivata in približno polovico površine potresemo z drobtinami. Na rob testa, ki je potreseno z drobtinami, damo 1/3 sadja in zvijemo. Postopek ponovimo, da porabimo vse sestavine.

Zavitke položimo v pekač obložen s papirjem za peko, jih premažemo z jajčnim premazom in potresemo z mandlji. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.