Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Breskve z riževo kremo

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Breskve z riževo kremo
Sestavine
Št. oseb
velikih zrelih in čvrstih breskev
rjavega sladkorja
ruma
belega riža
sladke smetane
soli
sladkorja
cimeta
kardamoma

Opis

Olupljene polovice lahko na hitro skuhamo v sladkem sirupu ali v rdečem vinu in jih napolnimo z različnimi nadevi.

Priprava

Breskve umijemo in narežemo. Potresemo jih z rjavim sladkorjem in poškropimo z rumom. Riž splaknemo in 20 minut pokrito kuhamo v osoljeni vodi.

Ko je riž kuhan, pustimo, da se malo ohladi, nato ga zmiksamo s sladkorjem in smetano. Kremo odišavimo s cimetom in zdrobljenimi zrnci kardamoma.

Breskve razdelimo v visoke kozarce ali skledice in prelijemo z ohlajeno riževo kremo.