Vroče ta hip

Breskve z riževo kremo Uredi recept

Ogledov: 664

Za koliko oseb: 6 oseb

Čas priprave: 20 min

Čas kuhanja: 20 min

Skupaj: 40 min

Kratek opis

Olupljene polovice lahko na hitro skuhamo v sladkem sirupu ali v rdečem vinu in jih napolnimo z različnimi nadevi.

Sestavine
6 kosov velikih zrelih in čvrstih breskev
1.0002 žlici rjavega sladkorja
1.0002 žlički ruma
100.0002 g belega riža
1.9998 dl sladke smetane
1.0002 ščepca soli
79.9998 g sladkorja
1.0002 ščepca cimeta
1.9998 stroka kardamoma
Priprava
  • 1 Breskve umijemo in narežemo. Potresemo jih z rjavim sladkorjem in poškropimo z rumom. Riž splaknemo in 20 minut pokrito kuhamo v osoljeni vodi.
  • 2 Ko je riž kuhan, pustimo, da se malo ohladi, nato ga zmiksamo s sladkorjem in smetano. Kremo odišavimo s cimetom in zdrobljenimi zrnci kardamoma.
  • 3 Breskve razdelimo v visoke kozarce ali skledice in prelijemo z ohlajeno riževo kremo.

Podobni recepti