kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Čokoladne rezine s hruškami

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čokoladne rezine s hruškami
Sestavine
Št. oseb
pločevinka hrušk
masla ali margarine
sladkorja
vaniljinega sladkorja
jajca
moke
pecilnega praška
kakava v prahu
nastrgane temne čokolade (lahko 1/2 temne in 1/2 mlečne)
sladke smetane za stepanje
vaniljinega sladkorja
urtjevalca za smetano
goste kisle smetane ali smetane za kuhanje
sladkorja
čokoladnih ostružkov za okras

Opis

Sestavine za biskvit in kremo

Priprava

Hruške damo v cedilo, da se dobro odcedijo, sok prestrežemo in prihranimo. Pravokotni pekač velikosti 30 x 40 cm namažemo z maslom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

Moko zmešamo s pecilnim praškom in kakavom. V skledi penasto umešamo maslo ali margarino, sladkor in vaniljin sladkor. Postopoma primešamo jajca in vsako vmešavamo 1/2 minute. Nato primešamo moko s kakavom in nazadnje še nastrgano čokolado.

Testo damo v pekač in ga poravnamo. Hruške narežemo na rezine in z njimi obložimo testo, nekaj jih prihranimo za okras. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo 35 minut. Ko je testo pečeno, pekač preložimo na mrežico, da se ohladi.

Smetano za stepanje z vaniljinim sladkorjem in utrjevalcem čvrsto stepemo. V drugi skledi kisli smetani dodamo 50 g sladkorja in 0,5 dl nacejenega hruškovega soka ter dobro zmešamo. Narahlo primešamo stepeno smetano. Kremo namažemo na ohlajeno testo s hruškami in z vilicami nabrazdamo. Testo razrežemo na rezine in jih obložimo z rezinami hrušk in potresemo s čokoladnimi ostružki.