Vroče ta hip

Čokoladni kolač s kokosom Uredi recept

Ogledov: 1144

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas kuhanja: 30 min

Skupaj: 30 min

Kratek opis

temna čokolada, moka, maslo. KORISTNI NASVETI - Jajca, maslo in druge sestavine vzamemo iz hladilnika najmanj pol ure pred peko. - V receptih količine posameznih sestavin pogosto merimo s skodelicami, da ne potrebujemo tehtnice. Prostornina skodelice je 2,5 dl. - Moko pomešamo s pecilnim praškom in presejemo, zato da je testo rahlejše. - Če je testo pečeno, preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. Če je ta suh, ko ga izvlečemo, je pecivo pečeno. …………………………………………………………………………………….

Sestavine
200 g masla ali margarine
150 g temne čokolade
3 kosi jajca
250 g sladkorja
250 g moke
1 žlička pecilnega praška
250 g kokosovih kosmičev
Priprava
  • 1 Maslo in na koščke nalomljeno čokolado damo v kozico ali v skledo nad soparo in stopimo. Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Manjši pravokotni pekač namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko.
  • 2 V skledi najprej stepemo jajca in sladkor, nato med mešanjem primešamo mlačno stopljeno čokolado in maslo, moko s pecilnim praškom in nazadnje še kokos.
  • 3 Testo stresemo v pekač in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Pečen kolač pustimo, da se ohladi, nato ga narežemo na kocke. Po želji lahko kolač okrasimo tako, da ga namažemo s kislo smetano in potresemo s kokosom.

Podobni recepti