maze 6_4 100 Odkrito.si

Tina Maze dosegla novo zmago

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

kapsule Svet24.si

Hujšanje s temi kapsulami je lahko smrtno ...

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

Screenshot from 2018-02-20 07-57-13 Njena.si

Znana Slovenka delila fotografijo novorojenčka

doris, larina izbira Njena.si

Zvezdnica Larine izbira razkrila, kdaj bo postala ...

Dušen koromač in pečen losos s koprcem

Dušen koromač in pečen losos s koprcem

Čas priprave:

Skupni čas 15 min

Tip jedi:

Tip jedi Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos velik gomolj koromača
2 kosa mladi čebulici
4 kosi rezine lososovega fileja brez kože
4 kosi veliki krompirji
30 g masla
2 žlici olivnega olja
1 žlica limoninega soka
1 dl goste sladke smetane za kuhanje
1 ščepec soli
1 ščepec popra
3 žlice sesekljanega koprca

Opis

koromač, lososov file, krompir.... Sveže zelenje koprca, ki ima zelo prijeten in značilen vonj, imajo zelo radi in ga pri kuhanju in pripravi jedi veliko uporabljajo v Nemčiji in deželah zahodne in severne Evrope. Je prijetnega vonja in nežnega okusa, odlično se prilega k pečenemu ali kuhanemu lososu in sladkovodnim ribam, krompirjevi in drugim kuhanim solatam ter smetanovim omakam.

Priprava

Koromač narežemo na lističe, čebulici z zelenjem vred narežemo na koleščke. V kozici stopimo maslo, dodamo koromač in čebulico, pražimo in mešamo približno minuto, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo približno 10 minut, da se koromač zmehča in tekočina skoraj povre.

Krompir olupimo, narežemo na kockice in v slani vodi skuhamo. Rezine lososovega fileja pokapljamo z limoninim sokom in jih v ponvi na vročem olju z vseh strani popečemo, nato ponev pokrijemo in na blagem ognju dušimo še 5 minut.

Koromaču prilijemo smetano, dodamo dve žlici koprca, premešamo smetano, pregrejemo in postrežemo s pečenim lososom in odcejenim krompirjem, ki ga potresemo s koprcem.