Vroče ta hip

Dušen koromač in pečen losos s koprcem Uredi recept

Ogledov: 784

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 5 min

Čas kuhanja: 10 min

Skupaj: 15 min

Kratek opis

koromač, lososov file, krompir.... Sveže zelenje koprca, ki ima zelo prijeten in značilen vonj, imajo zelo radi in ga pri kuhanju in pripravi jedi veliko uporabljajo v Nemčiji in deželah zahodne in severne Evrope. Je prijetnega vonja in nežnega okusa, odlično se prilega k pečenemu ali kuhanemu lososu in sladkovodnim ribam, krompirjevi in drugim kuhanim solatam ter smetanovim omakam.

Sestavine
1 kos velik gomolj koromača
2 kosa mladi čebulici
4 kosi rezine lososovega fileja brez kože
4 kosi veliki krompirji
30 g masla
2 žlici olivnega olja
1 žlica limoninega soka
1 dl goste sladke smetane za kuhanje
1 ščepec soli
1 ščepec popra
3 žlice sesekljanega koprca
Priprava
  • 1 Koromač narežemo na lističe, čebulici z zelenjem vred narežemo na koleščke. V kozici stopimo maslo, dodamo koromač in čebulico, pražimo in mešamo približno minuto, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo približno 10 minut, da se koromač zmehča in tekočina skoraj povre.
  • 2 Krompir olupimo, narežemo na kockice in v slani vodi skuhamo. Rezine lososovega fileja pokapljamo z limoninim sokom in jih v ponvi na vročem olju z vseh strani popečemo, nato ponev pokrijemo in na blagem ognju dušimo še 5 minut.
  • 3 Koromaču prilijemo smetano, dodamo dve žlici koprca, premešamo smetano, pregrejemo in postrežemo s pečenim lososom in odcejenim krompirjem, ki ga potresemo s koprcem.

Podobni recepti