Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
 Dušene artičoke

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Dušene artičoke
Sestavine
Št. oseb
manjših artičok
olivnega olja
česna
začimbnega posipa
popra
velika limona

Opis

artičoke, začimbe, limona

Priprava

Artičokam odstranimo trde zunanje liste, nato jih prepolovimo in odrežemo trde in ostre konice drugih listov. Na dno široke posode damo dve žlici olja, v posodo zložimo artičoke in jih posujemo z začimbnim posipom, pretlačenim česnom in poprom ter prelijemo s preostalim oljem.

Pristavimo, na dno posode nalijemo 2 dl vroče vode in pokrito dušimo približno 30 minut. Med dušenjem artičoke obrnemo in večkrat polijemo s sokom, ki se nabere na dnu posode. Če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode.

Nazadnje posodo odstavimo, artičoke prelijemo z limoninim sokom in pustimo, da se malo ohladijo. Ponudimo še toplo ali hladno kot predjed, zraven postrežemo popečen kruh, ki ga pomakamo v slastno omako.