Vroče ta hip

Džuveč brez mesa po albansko Uredi recept

Ogledov: 1365

Za koliko oseb: 6 oseb

Čas priprave: 1 h

Čas kuhanja: 30 min

Skupaj: 1 h 30 min

Kratek opis

jajčevci, bela paprika, čebula, bučka, paradižnik

Sestavine
1.9998 kosa večja jajčevca
3 kosi bele paprike
1.9998 kosa čebuli
4.9998 kosov zrelih paradižnikov
1.9998 kosa manjši bučki
124.9998 g belega riža za rižote
3 žlice sesekljanega peteršilja
1.0002 žlički soli
1.0002 ščepca popra
0.4998 žličke sladke paprike
4.9998 žlic olja
Priprava
  • 1 Zelenjavo umijemo in očistimo. Jajčevce narežemo na kocke, posolimo in damo za 30 minut v cedilo, da se odcedijo.
  • 2 Paprike narežemo na trakove, čebulo na drobno sesekljamo. Paradižnik olupimo in narežemo na kocke, bučki prav tako narežemo na kocke. Riž 5 minut kuhamo v slani vodi. Jajčevce splaknemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo.
  • 3 V široki posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo sesekljano čebulo in jo popražimo, da postekleni. Nato dodamo kocke jajčevcev in narezano papriko, mešamo in pražimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča. Dodamo še paradižnik in bučko, solimo in popramo ter začinimo s sladko papriko. Na zmernem ognju pokrito dušimo 15 minut, vmes večkrat premešamo in po potrebi prilijemo malo vode.
  • 4 Pečico ogrejemo na 175 stopinj. Dušeni zelenjavi primešamo odcejen riž in peteršilj, vse stresemo v naoljen pekač, prelijemo z 2 dl vroče vode in 2 žlicama olja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut, da se riž zmehča.

Podobni recepti