Vroče ta hip

Enolončnica s šparglji in azijskimi rezanci Uredi recept

Ogledov: 437

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 45 min

Skupaj: 45 min

Kratek opis

piščančji file, šparglji, azijski jajčni rezanci...

Sestavine
1 kos piščančjega fileja
4 kosi belih in 4 zelenih špargljev
1 kos čebule
1 kos večjega korenčka
2 rezini gomolja zelene
1 kos rdeče paprike
3 žlice olja
1 ščepec soli in popra
100 g azijskih jajčnih rezancev
Priprava
  • 1 Piščančji file narežemo na trakce, solimo in popramo. Šparglje očistimo in narežemo na koščke, olupke in odrezke v 4 dl malo osoljene vode kuhamo 10 minut. Zelenjavo očistimo in olupimo. Čebulo narežemo na lističe, korenček na koleščke, zeleno na kockice ali paličice, papriko na kockice.
  • 2 V večjem voku ali posodi segrejemo olje, dodamo trakce mesa in jih popečemo. Dodamo še zelenjavo, pražimo in mešamo nekaj minut, nato prilijemo precejeno špargljevo juho in pokrito kuhamo še 15 minut.
  • 3 Rezance damo v skledo, jih prelijemo s kropom in pustimo stati 5 minut. Na koncu kuhanja enolončnici dodamo odcejene jajčne rezance, po okusu dosolimo in popramo.

Podobni recepti