GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
File bele ribe v papirju

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
File bele ribe v papirju
Sestavine
Št. oseb
fileji bele ribe (brancin, list, ostriž, oslič...)
koromača
korenček
mlade čebulice
mlada zelena bučka
olivnega olja
soli
popra

Opis

Ko je toplo, nam tekne lažja hrana, k tej pa nedvomno sodijo ribe, ki jih tudi zlahka in hitro pripravimo. Lepo vreme nas vabi ven v naravo, zato s kuhanjem nočemo izgubljati veliko časa. Najpreprosteje, brez umazanije in smradu, ribe pripravljamo v pečici, še posebno če jih zavijemo v papir za peko ali v aluminijasto folijo. Če imamo malo večji balkon, teraso ali vrt, radi kosimo na prostem, lahko pa si tam kosilo z ribami celo pripravimo

Priprava

Čebulicam pustimo še malo zelenja, nato jih po dolžini prerežemo. Korenček in bučko narežemo na paličice, koromač na debelejše lističe, nato v slani vodi kuhamo približno 3 minute, da se zelenjava malo zmehča.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Pripravimo si 4 kose papirja za peko. Na vsakega kanemo malo olja, nanj damo nekaj zelenjave, na to položimo ribji file, solimo in popramo. Ribje fileje še malo pokapljamo z oljem ter obložimo s preostalo zelenjavo.

Daljša konca papirja primemo skupaj in ju večkrat prepognemo, nato ob straneh papir zvijemo kakor pri bonbonih. Zavitke zložimo na pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 12 minut, nato na vrhu zvitke odpremo in pečemo še 5 minut. Zvitke damo na krožnike in postrežemo.