Vroče ta hip

Fižol z zelenjavo pod krompirjevim pokrovom Uredi recept

Ogledov: 434

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 25 min

Čas kuhanja: 25 min

Skupaj: 50 min

Kratek opis

bel in rjav fižol, krompir, ostala zelenjava

Sestavine
300 g kuhanega rjavega fižola
300 g kuhanega drobnega belega fižola
1 kos rdeča in 1 zelena paprika
1 kos malo večja zelena bučka
2 stroka česna
1 kos manjša pločevinka olupljenega paradižnika
3 žlice olja
1 ščepec soli in popra
0.5 žličke sladke paprike
1 žlica sekljanega peteršilja
800 g olupljenega in na kocke narezanega krompirja
30 g masla ali margarine
1 dl mleka
100 g naribanega sira
Priprava
  • 1 Papriko očistimo in zrežemo na kockice. Bučko očistimo in zrežemo na kocke. Česen olupimo in pretlačimo ali na drobno sesekljamo. Krompir v slani vodi skuhamo.
  • 2 V posodi segrejemo olje, dodamo papriko in česen, mešamo in pražimo, da se paprika malo zmehča. Nato dodamo kocke bučke, premešamo in pokrito dušimo 3 minute. Nazadnje dodamo sladko papriko, odcejen fižol, nasekljan paradižnik in peteršilj, premešamo, po okusu solimo in popramo
  • 3 Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Zelenjavno mešanico preložimo v steklen ali porcelanast pekač. Kuhan krompir odcedimo, dodamo mu maslo in mleko ter zmečkamo v pire. Zelenjavo prekrijemo s krompirjevim pirejem in potresemo s sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 25 minut.

Podobni recepti