mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Gibanica z malinami in borovnicami

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Gibanica z malinami in borovnicami
Sestavine
Št. oseb
vlečenega testa
nepasirane skute
sladke smetane
jajca
sladkorja
nastrgane limone lupinice
borovnic
malin
stopljenega masla

Opis

zavitek vlečenega testa, skuta, maline, borovnice

Priprava

Skuto, 1,5 dl smetane, jajca, 100 g sladkorja in limonino lupinico dobro zmešamo. V skledi zmešamo borovnice, maline in 50 g sladkorja. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Večji pravokoten pekač namažemo z maslom, nanj damo list testa, ga premažemo z maslom, pokrijemo z drugim listom testa in še tega premažemo z maslom. Na testo z žlico naložimo polovico skutnega nadeva in jo potresemo s polovico sadja.

Nadaljujemo z dvema listoma testa, skutnim nadevom in sadjem. Na vrh damo zadnja 2 lista testa, gibanico prelijemo z 1 dl smetane in pekač postavimo v ogreto pečico. Pečemo od 35 do 40 minut in pustimo, da se ohladi. Mlačno ali popolnoma ohlajeno gibanico narežemo, po želji posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

#nasazenazenska
nasazenazenska