Vroče ta hip

Gratinirana zelenjava s sladkim krompirjem Uredi recept

Ogledov: 346

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas kuhanja: 10 min

Skupaj: 10 min

Kratek opis

sladek krompir, zelena, korenček

Sestavine
1 kos sladkega krompirja
0.5 kosa gomolja zelene
1 kos večji korenček
1 kos por
1 kos manjši brokoli
1 ščepec soli
3 žlice olja
2 žlici koruznega škroba
5 dl sojinega mleka
1 ščepec muškatnega oreška
Priprava
  • 1 Sladki krompir in zeleno olupimo in narežemo na 1 cm debele ploščice, korenček ostrgamo in narežemo na paličice, por na debelejše koleščke, brokoli razdelimo na cvetke.
  • 2 V posodi zavremo 1 l vode, solimo, dodamo sladki krompir, zeleno in korenje ter kuhamo 5 minut, nato dodamo še por in brokoli ter kuhamo še 3 minute. Kuhano zelenjavo dobro odcedimo, vodo lahko uporabimo za pripravo juhe, rižote ali kakšne druge jedi.
  • 3 Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Za bešamelno omako v kozici segrejemo olje, dodamo škrob in mešamo 1 minuto, nato med mešanjem postopoma prilivamo sojino mleko. Kuhamo in mešamo toliko časa, da se zmes začne gostiti, solimo in začinimo z muškatnim oreškom.
  • 4 Pekač namažemo z oljem, vanj naložimo odcejeno zelenjavo in jo prelijemo z bešamelno omako. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo toliko časa, da bešamel začne dobivati temnejše pike.

Podobni recepti