Vroče ta hip

Hladni rostbif s kuskusom in dušeno zelenjavo Uredi recept

Ogledov: 358

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 20 min

Skupaj: 50 min

Kratek opis

rostbif, kuskus, bučke....

Sestavine
500 g rostbifa v kosu
250 g kuskusa
0.5 kosa buče
1 kos rdeče paprike
1 kos mlade zelene bučke
1 kos korenčka
5 žlic olivnega olja
10 g masla
1 ščepec soli in popra
2 vejici timijana ali origana
Priprava
  • 1 Meso naoljimo in samo popramo, damo v posodo in z vseh strani na hitro popečemo, nato posodo prestavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj, in pečemo še 20 minut.
  • 2 Zelenjavo očistimo in narežemo na kockice. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo kockice zelenjave, mešamo in pražimo nekaj minut. Solimo in popramo, dodamo timijan ali origano, prilijemo nekaj žlic tople vode in pokrito dušimo še 15 minut.
  • 3 Kuskus zakuhamo v vrelo slano vodo, ki smo ji dodali 1 žlico olja, premešamo, odstavimo in pokrito pustimo stati 5 minut. Nato dodamo maslo in kuskus z vilicami razdrobimo. Pečeno meso pustimo, da se popolnoma ohladi, šele nato ga narežemo na tanke rezine in ponudimo s toplo ali ohlajeno zelenjavo in kuskusom.

Podobni recepti