reševalci gasilci avstrija
Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo polil s tekočino in jo nameraval zažgati

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Jajčevci, polnjeni z zelenjavo in gobicami

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jajčevci, polnjeni z zelenjavo in gobicami
Sestavine
Št. oseb
manjši podolgovati jajčevci
čebula
korenček
narezanih šampinjonov (svežih ali zamrznjenih)
paradižnik
olivnega olja
olja
popra
soli
paradižnikove kaše

Opis

jajčevci, paradižnik, šampinjoni

Priprava

Jajčevcem vodoravno odrežemo en del, da dobimo čolničke. Z ostrim nožem v sredico jajčevca naredimo več zarez v obliki mreže. Odrezane dele jajčevca na drobno sesekljamo. Čolničke jajčevcev s prerezano stranjo obrnjeno navzdol v ponvi v vročem olju pečemo približno 5 minut, nato jih obrnemo in pečemo še 2 minuti.

Čebulo, korenček in paradižnik na drobno sesekljamo. V posodi na 2 žlicah olivnega olja najprej prepražimo čebulo in na drobno sesekljan jajčevec. Nato dodamo korenček, na lističe narezane šampinjone in paradižnik, solimo in popramo ter pokrito dušimo še 10 minut.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Jajčevce zložimo v pekač in nanje naložimo prepraženo zelenjavo in gobice. Na dno pekača vlijemo paradižnikovo kašo, ki smo jo zmešali z 1 žlico olivnega olja, 2 dl vroče vode in ščepom soli. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut. Jed ponudimo s krompirjevim pirejem, dušenim rižem ali s kruhom.