900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Jajčevci s sirom

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jajčevci s sirom
Sestavine
Št. oseb
jajčevca
sira rikota
nastrganega parmezana
rumenjaka
česna
bazilike
origana
soli
popra
pasiranega paradižnika

Opis

jajčevec, sir rikota, parmetan, rumenjak....

Priprava

Jajčevec narežemo na 12 rezin. Česen stisnemo, rumenjak razžvrkljamo.

Na pomaščeni ponvi ali še bolje na žaru po obeh straneh popečemo rezine jajčevcev. Zmešamo parmezan, rikoto, rumenjak, česen, baziliko, origano, sol in poper.

Četrt pasiranega paradižnika prelijemo po dnu nepregornega pekača in na to razporedimo 6 rezin jajčevcev. Vsako rezino naložimo s sirovo zmesjo in pokrijemo z drugo rezino.

Pečemo 20 minut na 200 stopinjah.

Preostale pelate posebej segrejemo, in ko »sendviče« zložimo na krožnike, z omako prelijemo jajčevce, potresemo s parmezanom in okrasimo s svežo baziliko.