Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Jetrca s špinačo na kuskusu

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jetrca s špinačo na kuskusu
Sestavine
Št. oseb
puranjih ali piščančjih jetrc
mlade špinače
instantnega kuskusa
čebula
olja
masla
čiste juhe
sladke smetane

Opis

Špinača, kuskus, puranja ali piščanjčja jetrca

Priprava

Jetrca očistimo in narežemo na lističe, čebulo olupimo in prav tako narežemo na lističe. Špinačo dobro umijemo, 2 minuti blanširamo v slani vodi in odcedimo.

V ponvi segrejemo olje in 2 žlici masla, dodamo čebulo, mešamo ter pražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo jetrca, naprej mešamo in pražimo, da jetrca spremenijo barvo, prilijemo juho in pokrito dušimo 10 minut.

Medtem pripravimo kuskus po navodilih, ki so napisana na vrečki. Ko je kuhan, ga odstavimo, dodamo 3 žlice masla in z vilicami razdrobimo.

Ko so jetrca mehka, dodamo odcejeno špinačo, prilijemo smetano, po okusu solimo in popramo ter prelijemo po kuskusu.