Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Kaneloni s šunko in stročjim fižolom

Čas priprave:

1 h 25 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kaneloni s šunko in stročjim fižolom
Sestavine
Št. oseb
stročjega fižola
suhih listov za lazanjo
tankih rezin šunke
paradižnikove omake za testenine
sira
soli
popra
mleka (za bašamel)
čebule
poprovih zrn
lovorov list
masla
moke

Opis

stročji fižol, listi za lazanjo, rezine šunke, paradižnikova omaka za testenine...

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj.

Najprej pripravimo bešamelno omako, in sicer tako, da v lonec vlijemo mleko, dodamo čebulo, poprova zrna in lovorov list in skoraj zavremo. Tik pred vreliščem odstavimo z ognja in pustimo, da se sestavine prepojijo.

Fižol skuhamo v vreli slani vodi, odcedimo in odstavimo.

Skuhamo še liste za lazanjo, odcedimo in položimo na kuhinjsko krpo, da se osušijo.

Na vsak list lazanje položimo rezino šunke, fižol pa razdelimo na 8 porcij. Položimo jih na šunko in zvijemo v zvitek skupaj z listom lazanje.

Dokončamo bešamelno omako, tako da precedimo mleko in zavržemo začimbe. V ponvi razpustimo maslo, dodamo moko in pražimo nekaj minut. Potem odstavimo z ognja in počasi zalijemo z mlekom. Ves čas mešamo. Potem vrnemo posodo na ogenj in počasi zavremo. Ne pozabimo mešati!

V pekač zlijemo paradižnikovo omako. Nanjo drugega ob drugem položimo kanelone in prelijemo z bešamelno omako. Potresemo s sirom in pečemo 25 minut.